Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost instiintat de catre DNA ca nu mai este urmarit penal in dosarul privind privatizarile societatilor comerciale Letea SA, General Proiect SA si Transport public SA. Procurorii au stabilit ca probele administrate nu atesta "stari de fapt care sa releve savarsirea vreunei infractiuni in ceea ce priveste privatizarea Letea SA de catre inculpatul Dumitru Sechelariu".
ZIUA a dezvaluit in urma cu aproximativ doua saptamani ca primarul general al Capitalei si presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, era interesat de cumpararea fabricii de hartie Letea. Conform unor surse din anturajul lui Sechelariu, au existat doua runde de negocieri in care Videanu a incercat sa il convinga pe fostul primar al Bacaului sa ii vanda fabrica Letea. Aceleasi surse ne-au precizat ca pedistul Videanu a folosit toate metodele pentru a-l convinge pe Sechelariu. Astfel, presedintele executiv al Partidului Democrat se pare ca i-ar fi propus bacauanului protectie politica. Aspect ce poate avea un rol important in tranzactie daca ne gandim la procesele pe care le are in prezent fostul edil din Bacau. Desigur, negocierile au fost infirmate de ambele parti. De asemenea, Videanu a negat si faptul ca i-ar fi promis lui Sechelariu protectie politica.
Iata insa cu la nici doua saptamani de la dezvaluirea ZIUA, fostul primar al Bacaului scapa dintr-un foc de unul dintre cele mai "grele" dosare in care era urmarit penal. (M.I.T.)