O tanara din Marea Britanie care a sedus si abandonat mai multi barbati, dupa ce le-a devalizat conturile, a fost condamnata la doi ani de inchisoare.
Tanara Emma Golightly, in varsta de doar 22 de ani, isi racola victimele din randul ba
O tanara din Marea Britanie care a sedus si abandonat mai multi barbati, dupa ce le-a devalizat conturile, a fost condamnata la doi ani de inchisoare.
Tanara Emma Golightly, in varsta de doar 22 de ani, isi racola victimele din randul barbatilor singuri care dadeau anunturi matrimoniale, le sucea capul si le golea conturile. Ea cheltuia apoi banii pe excursii exotice, limuzine cu sofer, hoteluri si restaurante scumpe.
Dupa ce ii cunostea, Emma le servea pretendentilor o poveste lacrimogena, cum ca sufera de cancer si ca este pe moarte, astfel incat ii convingea pe acestia sa o ia de sotie. Chiar ea a povestit ca unul dintre barbati era un director al unei companii renumite, un multimilionar.
Judecatorul a aflat stupefiat ca petrecerile si vacantele "miresei" au costat aproape jumatate de milion de dolari, nemaipunand la socoteala masinile sport pe care ajunsese sa le colectioneze.
Se pare ca tanara de fapt era efectiv "fermecata" de cartile de credit, pe care nu se putea abtine sa nu le fure. Ea a reusit "recordul" sa-si escrocheze pana si bunica si mama, carora le-a cheltuit toti banii de pe carduri.
Politistii care au inceput sa investigheze stilul sau extravagant de viata au sfarsit in a se "ingropa" in chitante si note de plata pe numele barbatilor cu care a avut aventuri.
Judecatorul David Wood a declarat la finalul procesului ca ar fi fost de acord cu o pedeapsa mica si ca accepta ca Emma suferea de tulburari de personalitate, insa a mai adaugat ca infractiunile de furt si inselaciune de care se face vinovata sunt prea grave ca sa fie ignorate, astfel incat a marit pedeapsa acuzatei la doi ani de inchisoare.
La randul sau, procurorul Tim Gittins a declarat Curtii ca primul dintre pacaliti este Chris Williams, un om de afaceri prosper in varsta de 33 de ani. In mai 2004, Emma Golightly a raspuns unui anunt de la rubrica matrimoniale apartinand lui Williams. In decembrie 2004, Emma, care se daduse drept o femeie de afaceri prospera, i-a spus acestuia ca sufera de cancer la san in faza terminala si ca nu vrea sa moara fara sa fi fost si ea macar o data mireasa. Astfel, chiar inainte de Craciun, cei doi s-au casatorit.
O luna mai tarziu, Golightly a facut rezervari pentru o excursie de lux de o saptamana in Jamaica. Desi Williams fusese asigurat de catre proaspata sa sotie ca toate cheltuielile calatoriei vor fi suportate de ea, aceasta a trecut totul in contul sotului. La scurt timp, Emma l-a pacalit din nou. Sotia l-a anuntat ca a achizitionat din banii ei doua masini de teren. Williams a fost insa contactat l-a scurt timp de dealerii de masini care i-au prezentat o serie de chitante din care reiesea ca plata fusese efectuata cu cartea sa de credit. In aprilie 2005, furios dupa ce a descoperit ca sotia sa are datorii de peste 40.000 de dolari, Williams a pus capat mariajului si i-a cerut Emmei sa plece din casa lui.
In septembrie 2005, Emma l-a intalnit pe Colin Fitton, caruia i-a spus ca este designer. Cei doi s-au inteles sa se casatoreasca rapid dupa ce Fitton a aflat ca tanara sufera de cancer - la plamani de data aceasta - in faza terminala. Desi prezenti la ceremonie, mariajul celor doi nu s-a realizat, pentru ca, in acte, Emma mai era inca sotia lui Williams.
Pentru ca nu i-a mers, Emma si-a indreptat atentia catre Stephen Bell, pe care l-a intalnit pe un site de matrimoniale de pe Internet. Acestuia i-a spus ca detine o casa pe insula St Lucia din Caraibe si l-a coplesit cu diverse daruri. Insa, dupa ce a platit o excursie de 2000 de dolari cu cartea de credit a lui Bell, acesta a reclamat-o la Politie si astfel Emma a fost arestata.
Desi era eliberata pe cautiune, tanara, care nu dorea "sa-si iasa din mana", l-a agatat pe Richard Sutherland, care daduse un anunt matrimonial intr-un ziar. Cei doi s-au dus impreuna in concediu, iar cand el a realizat ca nu mai are bani pe cartea de credit a anuntat politia. Astfel, Emma a fost arestata din nou. Golightly a pledat vinovata la toate capetele de acuzare, inclusiv furt, inselaciune si tentativa de inselaciune. (M. BICA, C. CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.