Dupa opt ani la SC Miercurea-Ciuc, Janos Kurko (foto) face opozitie ca patron la HC Csikszereda, cu care doreste sa cistige campionatele din Romania si Ungaria.

In acest sezon aveti obiectivul de a cuceri titlul in Liga Maghiara de U20
Dupa opt ani la SC Miercurea-Ciuc, Janos Kurko (foto) face opozitie ca patron la HC Csikszereda, cu care doreste sa cistige campionatele din Romania si Ungaria.

In acest sezon aveti obiectivul de a cuceri titlul in Liga Maghiara de U20 si locul 3 la finalul Ligii Nationale de hochei. Unde va aflati la jumatatea sezonului?

In campionatul maghiar, din cele 18 meciuri disputate am cistigat 16, sintem lideri detasati, avem sanse sa jucam finala si sa o cistigam. In Liga Nationala, la seniori ne vom disputa locul 3 cu Progym, pe care am invins-o de cinci ori in sapte partide, deci sintem in grafic. In plus, am avut obiectivul sa cistigam macar un meci cu Sport Club, ceea ce am si reusit, si cu Steaua, unde am fost aproape, dar mai ales sa facem aceasta echipa tinara, in care mai mult de jumatate dintre jucatori sint noi, sa fie o formatie pe gheata, sa comunice.

Care este atuul echipei?

Tineretea, avantajul ca dupa meciurile sustinute se recupereaza foarte repede, apoi dorinta de a invinge, sufletul pe care il pun in ceea ce fac. Sa nu uitam ca este cea mai tinara echipa de la noi si ca are cele mai mari perspective in 6-7 ani atit la nivel intern, cit mai ales la nivel international.

De ce solutia evolutiei in doua campionate?

In momentul infiintarii HC Csikszereda am pornit la drum cu aceasta generatie care avea atunci 15-16 ani. Ne-am dat seama de potentialul acestor copii si am vrut sa le acordam o sansa. Din cauza campionatului slab de la noi, multi au plecat afara, asa ca intelegerea mea cu ei a fost ca, atunci cind le putem oferi ceva la nivelul la care joaca, sa se intoarca acasa. In plus, am vrut sa evitam ceea ce s-a intimplat cu alti juniori, care au ajuns sa joace in nationala Ungariei. Doar dindu-le mai multe meciuri am reusit sa-i facem sa revina.

Care au fost motivele despartirii de SC?

Principala cauza a fost nepromovarea jucatorilor tineri in echipa de seniori. Nu am reusit sa inteleg faptul ca Molnar, fost jucator al HC, juca in prima linie a Stelei si colegii lui de generatie stateau pe banca la SC.

Ati reusit doua egaluri in Superliga cu Steaua si Sport Club. Care este mai important?

Ambele rezultate, pentru ca am reusit sa ne apropiem de ceea ce ne-am propus, sa le invingem. Este un prim pas, doar. Si nu in ultimul rind, baietii au aratat celor de la SC, care s-au indoit de ei atitia ani, ca se pot ridica la nivelul lor. Sa nu uitam ca diferenta dintre HC si primele doua clasate este facuta doar de jucatorii straini. Vrem ca la anul sa jucam finala si in doi ani sa cistigam campionatul.

Exista un duel pentru suprematie la Ciuc intre HC si SC?

Trebuie sa recunosc ca relatiile dintre cele doua grupari sint tensionate, faptul ca am facut o echipa competitiva atit de repede nu este foarte apreciat. Noi vrem doar sa fim lasati sa facem performanta, pentru ca in momentul in care 28 dintre jucatorii nostri sint componenti ai diferitelor loturi nationale hocheiul romanesc este cistigator.

HC este pariul cu dumneavoastra insiva sau cu sistemul?

Cred ca ambele. Am reusit sa arat ca formula in care cred tinerii nostri jucatori in echipa este viabila si de succes si ma bucur ca toti cei care erau sceptici acum dau din colt in colt. In plus, este o formula cistigatoare, antrenor-echipa-conducere, si mai ales sponsorii care ne sustin.

Anul trecut ati oferit harghitenilor primul patinoar artificial satesc. Ce proiecte mai aveti?

Am demarat lucrarile de acoperire a acestui patinoar si doresc sa ma implic mai mult la nivelul national. In doi ani as vrea sa ajut la construirea unor patinoare in patru foste pepiniere ale hocheiului autohton. Nu sint de acord sa mergi la ANS sau la Guvern cu miinile incrucisate si sa le ceri sa-ti dea. Trebuie sa bati tu din usa in usa, sa-ti faci un plan si apoi sa mergi si sa vorbesti cu cei de acolo, ca sa te sprijine.



Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.