Romania abordeaza meciul cu Franta fara nici un jucator in Top 100.

Ultimele turnee de tenis inainte de meciurile programate in primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis gasesc in competitie un singur roman, pe Andrei Pavel. Dupa ce
Romania abordeaza meciul cu Franta fara nici un jucator in Top 100.

Ultimele turnee de tenis inainte de meciurile programate in primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis gasesc in competitie un singur roman, pe Andrei Pavel. Dupa ce a profitat de abandonul sirbului Bozoljac in runda inaugurala, romanul a gasit in sfirsit drumul spre prima victorie din acest an, invingindu-l cu 6-1, 6-3 pe rusul Igor Kunitin, in faza grupelor la Delray Beach (416.000 de dolari). Pentru a se califica in faza sferturilor el trebuia insa sa-l invinga aseara pe al 5-lea favorit, germanul Florian Mayer. Cu doar opt zile inainte de meciul cu Franta, Pavel ramine cel mai bine clasat jucator roman in clasamentul ATP, aflindu-se pe locul 121. Ceilalti cinci componenti ai echipei noastre de Cupa Davis ocupa locuri mai mult decit modeste: Victor Hanescu - 758, Florin Mergea - 345, Victor Crivoi - 205, Horia Tecau - 428, Petru-Alexandru Luncanu - 1150. In ceea ce-i priveste pe francezi, desi au 13 jucatori in Top 100, s-au multumit sa selectioneze doar patru tenismeni pentru jocul cu Romania: Richard Gasquet (nr. 16 ATP), Arnaud Clement (nr. 38), Julien Benneteau (nr. 43) si Sebastien Grosjean (nr. 45). Meciul se va juca in perioada 9-11 februarie la Clermont-Ferrand.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.