Serviciul online de muzica Ruckus Network va avea licente de difuzare de la cele mai importante case de discuri americane si va fi sustinut cu banii obtinuti din publicitate.
Casele de discuri vor cere tarife mai mici de la Ruckus Network fata de cele percepute pentru restul serviciilor de muzica de pe piata. Ele spera astfel ca studentii, care prefera sa pirateze melodii decat sa plateasca, vor descarca, de acum inaint, in mod gratuit, de pe RuckusNetwork.com.
Presedintele firmei de cercetare Inside Digital Media Phil Leigh a declarat ca aceasta decizie reprezinta o cale pentru casele de discuri de a experimenta modelul de "plata a muzicii prin publicitate".
Aceasta varianta este, in acelasi timp, mai buna pentru casele de discuri decat promovarea muzicii prin radiourile clasice deoarece, in acest fel, producatorii muzicali pot obtine o parte a veniturilor din publicitate. in prezent, radiourile platesc firmele care ii reprezinta pe compozitori, dar casele de discuri care reprezinta artistii nu primesc niciun procent din publicitate.