S-a modificat schimbarea. Secretariatul General al Guvernului (SGG) a decis sa nu mai treaca la autoritatile publice blocul din Aviatiei.

Dupa ce cu o zi inainte responsabilii SGG au trecut pe lista imobilelor RAAPPS care vor fi transferate autoritatilor locale pentru a fi vindute chiriasilor la preturi de nimic si blocul din Bulevardul Alex Serbanescu din cartierul Aviatiei, Radu Stroe s-a razgindit. El a anuntat miercuri dupa sedinta Executivului ca acest imobil nu va mai intra sub incidenta proiectului de hotarire de guvern care va fi adoptat in perioada urmatoare, ci va fi scos la licitatie. „Vor trece la autoritatile locale cinci imobile, doua in Magurele si cite unul in Pipera, Vlasia, Baneasa. Daca blocurile din Magurele, de exemplu, au intre 24 si 32 mp, iar oamenii au o situatie financiara precara, imobilul din Aviatiei este de alta factura si in consecinta nu va intra in aceasta procedura. Apartamentele de aici nu sint cutii de chibrituri, au suprafete in jur de 80 mp si pot fi evaluate la 60.000-100.000 de euro", a spus seful SGG. El a precizat ca vor mai fi si alte locuinte trecute pe lista imobilelor care vor fi transferate autoritatilor publice pentru a fi vindute la pretul contabil, nu de piata.

„Analizam in continuare si probabil vor mai fi 7-10 cazuri, dar nu precum acela al unui domn de 83 ani care s-a plins ca el nu-si va putea cumpara casa, dar aceasta are 200 mp cu un teren de 600 mp si va trebui scoasa la licitatie. Analiza finala va fi facuta in plenul Guvernului, care va decide ce imobile vor fi trecute la autoritatile locale", a spus Stroe.