Fostul deputat Gabriel Bivolaru - condamnat la cinci ani de detentie pentru fraudarea BRD - ar putea fi eliberat daca judecatorii vor accepta propunerea Comisiei din cadrul Penitenciarului Colibasi. Comisia l-a propus pe Bivolaru la eliberare conditi
Fostul deputat Gabriel Bivolaru - condamnat la cinci ani de detentie pentru fraudarea BRD - ar putea fi eliberat daca judecatorii vor accepta propunerea Comisiei din cadrul Penitenciarului Colibasi. Comisia l-a propus pe Bivolaru la eliberare conditionata, avand in vedere comportamentul acestuia in detentie si perioada executata din pedeapsa. Aceasta este cea de-a doua propunere de eliberare, prima fiindu-i respinsa in vara anului trecut.
Refuzat in 2006
Bivolaru a mai fost propus pentru eliberare conditionata anul trecut de catre comisia de specialitate a Penitenciarului Rahova din Capitala. Propunerea comisiei a fost inaintata Judecatoriei Sectorului 5. Judecatorii au respins insa propunerea si au decis ca fostul parlamentar sa ramana in arest. In cadrul sedintei in care Judecatoria Sectorului 5 a analizat anul trecut cererea de eliberare a lui Bivolaru, reprezentantul Ministerului Public a sustinut ca la dosar a fost depusa o adresa in care se arata ca, in perioada incarcerarii la Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, fostul deputat a beneficiat de patru recompense nejustificate. In aceste conditii, procurorul de sedinta a solicitat instantei respingerea cererii de eliberare.
Raportul ANP
Administratia Nationala a Penitenciarelor a trimis anul trecut instantei un raport in care se spunea ca mai multi gardieni de la Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin sunt cercetati disciplinar pentru ca i-ar fi acordat ilegal lui Bivolaru mai multe drepturi.
Trecerea acestuia prin Penitenciarul de la Drobeta Turnu-Severin a fost marcata prin faptul ca a reusit sa aduca dupa gratii mai multi manelisti. In timpul Sarbatorilor de iarna din 2005, acestia au sustinut un concert in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Drobeta Turnu-Severin pentru Gabriel Bivolaru. Un alt aspect precizat in nota Administratiei Nationale a Penitenciarelor se referea la cele patru recompense cu suplimentarea dreptului la pachet si vizite, primite de Gabriel Bivolaru. Din cele patru, doua erau datate in aceeasi zi, respectiv 8 februarie 2006, pentru "munca depusa la punctul de lucru Rilug" si pentru "participarea la personalizarea spatiilor unde se desfasoara activitati socio-educative cu detinutii. Potrivit ANP, recompensele acordate lui Bivolaru in aceeasi zi au determinat suspiciuni cu privire la corectitudinea aprobarii acestora.
Inchis pentru frauda
Gabriel Bivolaru a fost incarcerat la 1 aprilie 2004, ca urmare a unei sentinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Fostul deputat a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fraudarea Bancii Romane de Dezvoltare cu aproximativ 50 de milioane de euro.
Initial, Bivolaru fusese condamnat la trei ani de inchisoare pentru inselaciune si obligat la plata a peste 2200 de miliarde de lei (circa 50 de milioane de euro) reprezentand prejudiciul civil catre BRD.
Sentinta completului de trei judecatori, data in 3 decembrie 2002, a fost modificata de un complet de noua judecatori care a hotarat condamnarea acestuia la cinci ani de detentie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.