Prima data la noi
Gates se afla pentru prima data in Romania si va participa, astazi, alaturi de presedintele Traian Basescu si de premierul Calin Popescu Tariceanu, la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic in Bucurest
Prima data la noi
Gates se afla pentru prima data in Romania si va participa, astazi, alaturi de presedintele Traian Basescu si de premierul Calin Popescu Tariceanu, la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic in Bucuresti al Microsoft, eveniment care marcheaza zece ani de activitate a companiei americane in tara noastra. Primul-ministru Tariceanu a declarat, referitor la vizita presedintelui Microsoft in Romania, ca apreciaza ceea ce face Gates cu banii sai. "Faptul ca este cel mai bogat om al Planetei nu spune foarte mult, cum spune ceea ce face cel mai bogat om al planetei cu banii lui", a estimat Tariceanu. "Dincolo de banii pe care firma ce a creat-o ii investeste in cercetare si dezvoltare, lucru care este extraordinar pentru ca ajuta o lume intreaga sa comunice mai usor prin sistemul informatic pe care l-au creat, ma impresioneaza modul in care, cu averea pe care o are, sustine programe educationale si sociale", a mai explicat premierul. Vizita lui Gates in Romania a fost salutata si de directorul general al Microsoft Romania, Silviu Hotaran, care a apreciat ca "Prezenta lui Bill Gates este o incurajare pentru sectorul tehnologiei informatiei, deoarece acesta reprezinta cea mai mare oportunitate pentru viitor. Romania are toate conditiile pentru dezvoltarea in continuare a pietei, fiind un detinator inclusiv de creiere in acest domeniu. Vizita fondatorului Microsoft inseamna, de asemenea, o recunoastere a contributiei sectorului romanesc de IT la piata mondiala". Magnatul Gates va vizita, astazi, capitala, timp de trei ore, in asteptarea sa, centrul Bucurestiului fiind ornat cu sigle ale unuia dintre cele mai populare produse Microsoft, sistemul de operare Windows. Stelutele integrarii au fost schimbate astfel cu cerculete colorate care incadreaza bulevardul pe care presedintele Microsoft va trece in drumul sau spre GTSC.
Windows Vista la Bucuresti
Lansarea sistemului de operare Windows Vista in Romania va fi la fel de spectaculoasa ca oricare alta lansare din lume. Asta pentru ca vizita lui Gates in tara noastra are loc imediat dupa lansarea la nivel mondial a noii variante de Windows, pentru utilizatorii casnici (Home Edition). Noile versiuni ale Windows si Office sunt extrem de importante pentru gigantul IT american, pentru ca, in versiunile lor actuale, cele doua produse genereaza 90% din castigurile companiei si peste doua treimi din vanzarile sale. Totodata, pentru prima data in istoria sa, Microsoft lanseaza atat Windows, cat si Office in aceeasi zi. Peste 90% din cele aproximativ 900 de milioane de computere din lume folosesc sistemul de operare Windows, Microsoft fiind cel mai important producator de software din lume. Noul sistem de operare este astfel conceput incat sa asigure o gestiune mai buna a comunicatiilor digitale, care au cunoscut in ultimul timp o dezvoltare foarte puternica, si sa furnizeze un sistem de securitate foarte eficient. Peste 95% din computerele utilizate in toata lumea ruleaza sisteme de operare Windows. Vista, lansat cu o intarziere de doi ani, este cea mai avansata versiune a sistemului de operare realizat de grupul american de software, dupa Windows XP, disponibil din anul 2001, si, totodata, cea mai revolutionara editie, dupa Windows 95.
Avere de 50 de miliarde
Bill Gates este cofondatorul companiei Microsoft, cel mai important producator software din lume. El ocupa de cativa ani primul loc in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, intocmit de revista Forbes, cu o avere de circa 50 de miliarde de dolari. Din cauza averii sale uriase, fiscul din Statele Unite este obligat sa stocheze datele referitoare la el pe un calculator special, de fapt, un sistem de calcul alcatuit din mai multe computere. In anul 2000, Gates, impreuna cu sotia sa, Melinda, infiinteaza fundatia de caritate "Bill and Medlinda Gates", cea mai mare societate filantropica din lume cu un fond de aproape 30 de miliarde de dolari. Fundatia este cunoscuta in special pentru contributiile la imbunatatirea sanatatii populatiei din Africa. (Andrei GHICIUSCA)
Cazat la Inter
Lucian Curelariu - Ziua foto Apartamentul prezidential al hotelului Intercontinental a fost rezervat pentru cazarea si confortul celui mai bogat om din lume. Apartamentul prezidential al hotelului, aflat la etajul 21 al Intercontinentalului, ofera un spatiu de 200 de metri patrati, sauna, doua dormitoare si doua bai de lux, jacuzzi etc. Toate contra sumei de 1200 de euro pe zi. Apartamentul rezervat lui Bill Gates a gazduit si alte celebritati precum Javier Solana, Roger Federer sau Luciano Pavarotti. Miliardarul a ajuns la Intercontinental in jurul orei 19:30 si a intrat in mare graba in hotel, salutand zambitor ziaristii care-l asteptau la intrare. Inconjurat de asistenti personali, Gates a preferat sa nu faca nici o declaratie. Pe de alta parte, Ministerul Administratiei si Internelor a declarat ca securitatea lui Bill Gates va cadea in sarcina unor firme private, care, de altfel, au fost prezente in fata hotelului pentru a tine la distanta curiosii. La ceremonia de inaugurare a Microsoft Support Center de astazi, paza si ordinea publica va fi asigurata de jandarmi. SPP a precizat ca nu a pus la dispozitie efective pentru asigurarea protectiei lui Gates.(Oana ROTARU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.