Cel mai bogat om din lume a sosit aseara pe Aeroportul „Aurel Vlaicu" - Baneasa pentru inaugurarea Centrului de Suport Tehnic al Microsoft Romania si lansarea Vista.

Presedintele Microsoft, Bill Gates, a sosit cu o aeronava Gulfstream (avionul sau personal, conform unor surse din Ministerul de Interne), care a aterizat pe Aeroportul „Aurel Vlaicu" - Baneasa.

Gates s-a cazat in apartamentul prezidential al hotelului Intercontinental, conform unor surse din domeniul hotelier si din cadrul Microsoft Romania, citate de MEDIAFAX.

Gates vine pentru prima data in Romania si participa astazi, alaturi de presedintele Traian Basescu si de premierul Calin Popescu Tariceanu, la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic in Bucuresti al Microsoft, eveniment care marcheaza zece ani de activitate ai filialei companiei americane din Romania, si la lansarea oficiala in Romania a Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007 si Microsoft Exchange Server 2007.

Cu toate ca Microsoft nu a cerut pina aseara nici un fel de protectie din partea autoritatilor romane, Centrul Operativ al Ministerului de Interne a decis, in urma unei sedinte care a durat doua-trei ore, sa asigure opt jandarmi care sa pazeasca intrarea in sediul Centrului de suport si doi politisti care vor escorta, cu o masina, coloana in care se va afla Bill Gates de la aeroport si apoi la plecare, catre aeroport.

Windows Vista, in raft Windows Vista a disparut din oferta unor magazine romanesti (www.dol.ro si www.emag.ro), desi marti era listat cu tot cu preturi. Pe www.fotopipe.ro, in schimb, varianta Vista Home Premium (echivalenta cu XP Home Edition) putea fi cumparata cu 392,60 lei, iar varianta Vista Ultimate, care contine absolut toate noutatile aduse de Vista, era listata la pretul de 678,60 lei. Nu se specifica daca sint variantele full sau doar upgrade. Media Galaxy si Flamingo vor incepe de azi sa comercializeze Microsoft Vista, Flamingo estimind 400-500 de bucati vindute in primele zile.