Potrivit Departamentului Antifrauda din cadrul Cancelariei primului-ministru, alaturi de OLAF si autoritatile nationale desfasoara investigatii in cazul importurilor ilegale de brichete de unica folosinta de origine chineza, declarate in mod fals ca
Potrivit Departamentului Antifrauda din cadrul Cancelariei primului-ministru, alaturi de OLAF si autoritatile nationale desfasoara investigatii in cazul importurilor ilegale de brichete de unica folosinta de origine chineza, declarate in mod fals ca provenind din Indonezia sau Malaezia. ''Investigatiile comune au descoperit ca numai prin Malaezia au fost tranzitate peste 300 de milioane de brichete din China, in ultimii 4 ani. Daca nu s-ar fi detectat aceste cazuri, prejudiciul la adresa bugetului comunitar, care acum va fi recuperat de la importatori, ar fi fost suportat de catre contribuabilii europeni'', se mentioneaza intr-un comunicat al Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF) din Romania. Conform DLAF, consumul total de brichete de unica folosinta in UE este estimat la un miliard pe an, in conditiile in care pretul de piata pentru o bricheta este de peste 50 eurocenti. Importurile de brichete de unica folosinta din China sunt supuse unei taxe de antidumping de 6,5 eurocenti bucata. Controalele realizate de catre reprezentantii OLAF in Malaezia, impreuna cu serviciile partenere nationale din statele membre, a detectat mai multe cazuri in care Indonezia sau Malaezia erau declarate in mod fraudulos ca tari de origine ale brichetelor importate. Investigarea acestor cazuri va duce la recuperarea taxelor si la potentiale anchete penale ale autoritatilor nationale din statele membre vizate, in special Marea Britanie, Cehia, Lituania, Italia, Spania si Germania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.