Vizita oficiala a miliardarului american Bill Gates in Romånia a pus pe jar toata opinia publica, incepånd cu presa si terminånd cu demnitarii si liderii politici, care ieri habar nu aveau unde se vor intålni cu cel mai bogat
Vizita oficiala a miliardarului american Bill Gates in Romånia a pus pe jar toata opinia publica, incepånd cu presa si terminånd cu demnitarii si liderii politici, care ieri habar nu aveau unde se vor intålni cu cel mai bogat om din lume. Programul lui Bill Gates de måine va cuprinde o intålnire cu angajatii Microsoft Romånia, inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic (GTSC) al Microsoft pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, respectiv lansarea sistemului de operare Windows Vista, care, in treacat fie spus, deja poate fi descarcat de pe sistemele Torrent, DC++ si ODc. Guvernul a anuntat ca premierul Calin Popescu-Tariceanu se va vedea cu Gates la inaugurarea GSTC

Bill Gates a mai fost in Romånia in mod neoficial in momentul in care Microsoft a negociat preluarea diviziei antivirus a companiei GeCad. Miliardarul nu se va intålni de data aceasta cu nici un om de afaceri, indiferent de locul pe care acestia il ocupa in topurile de tot felul ale celor mai bogati romåni. In ultimii ani, Microsoft a cerut limitarea solutiilor „open-source“ pe piata de software din est ul Europei, in scopul protejarii licentelor de producator si a drepturilor de autor. Anul trecut, Politia a desfasurat o ampla campanie in domeniul copy-right-ului, cunoscuta drept operatiunea „Gramofonul“, sub presiunea Comisiei Europene. Miliardarul soseste in cursul serii de astazi pe Aeroportul Baneasa, la bordul unui avion Chalenger 601 Intercontinental





Programul vizitei lui Bill Gates in Romania este invaluit intr-un mister mai mare decat cel al vizitei presedintelui George Bush. Tot ce-am reusit sa aflam in mod oficial nu cuprinde decat cateva informatii generale, cu exceptia intalnirii cu presa, care e stabilita cu loc, cu ora si cu participanti. Bill Gates se va intalni cu angajatii interni ai Microsoft Romania si cu personalitati din cercurile inalte ale politicii romanesti. Vizita insa nu va avea loc nici la Guvern, nici la Presedintie.

(Liliana Levinta)

Paula Apreotesei de la Microsoft Romania ne-a declarat: „Persoanele vizate au primit invitatii, iar ele stiu unde sa vina. Totul este strict secret! Nu mai insistati, restul informatiilor pur si simplu nu sunt publice“. Ieri, nici Presedintia si nici Guvernul nu cunosteau detaliile intalnirii, ambele institutii neavand programul final. Demn de remarcat este faptul ca miliardarul american nu are stabilita nici o intalnire cu vreo persoana de afaceri din Romania, indiferent de locul pe care il ocupa in Top 300, 100 sau 50. Interesant este insa faptul ca la ora 8.50, joi 1 februarie, Bill Gates se va intalni cu reprezentantii mass-media la Centrul Global de Suport Tehnic, din str. Tudor Arghezi nr. 8-10. De unde tragem concluzia ca miliardarul nu soseste in Romania pe 1 februarie, ci cu o zi inainte, daca luam in considerare fusul orar si distanta lunga parcursa. Ne e greu sa credem ca Gates va ajunge in Romania la 7 dimineata, se va duce la intalnirea cu presa, la intalnirea cu angajatii Microsoft, la lansarea Programului Vista, la intalnirea cu politicienii, si, toate astea sa le faca in trei ore, dupa care sa se suie in avion si sa petreaca in zbor alte cateva ore. Surse care doresc sa-si pastreze anonimatul ne-au declarat ca Bill Gates soseste in cursul acestei seri pe Aeroportul Baneasa la bordul unui avion Challenger 601 Intercontinental, cel mai mare aparat din lume. El nu va avea antemergator al politiei si nu se stie unde va petrece noaptea. Acesta este motivul pentru care s-a vrut sa se creada ca miliardarul va petrece doar trei ore in Romania. Mentionam ca aceasta este prima vizita oficiala, dar nu si prima in tara noastra, el vizitand Romania in urma cu aproximativ cinci ani. Atunci el a pregatit preluarea diviziei antivirus a GeCad sau furnizarea a 25.000 de licente software.

Windows Vista o noua revolutie in lumea IT
Compania Microsoft a lansat, ieri, sistemul de operare Windows Vista pentru utilizatori individuali in magazine din 70 de tari, concomitent cu o campanie globala de marketing, a transmis Reuters.

Noul sistem de operare este astfel conceput incat sa asigure o gestiune mai buna a comunicatiilor digitale, care au cunoscut in ultimul timp o dezvoltare foarte puternica, si sa furnizeze un sistem de securitate foarte eficient.

Lansarea Windows Vista este acompaniata de o campanie foarte puternica de marketing, care include clipuri publicitare cu jucatorul de baschet Lebron James si aparitii ale lui Bill Gates in emisiuni de televiziune. Peste 95% din computerele utilizate in toata lumea ruleaza sisteme de operare Windows.

Vista, lansat cu o intarziere de doi ani, este cea mai avansata versiune a sistemului de operare realizat de grupul american de software, dupa Windows XP, disponibil din anul 2001, si, totodata, cea mai revolutionara editie, dupa Windows 95. In momentul lansarii pachetului Windows 95, utilizatorii au asteptat ore la rand deschiderea magazinelor pentru a fi primii care instaleaza pe propriile computere sistemul de operare. O reactie a clientilor la fel de puternica nu pare posibila, intrucat lansarea Vista nu marcheaza acelasi salt la nivel tehnologic, dar noul sistem de operare ar putea avea un succes similar. „Vista va avea succes. A trecut mult timp de cand Microsoft a introdus un nou sistem de operare, iar acesta are multe aplicatii care vor atrage interesul utilizatorilor“, a afirmat Toan Tran, analist la Morningstar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.