Un barbat din Marea Britanie, veteran al Razboiului din Golf, a recunoscut ca a ucis cu brutalitate patru membri ai familiei sale pentru ca "s-a enervat", relateaza presa britanica. David Bradley, de 41 de ani, si-a impuscat unchiul, matusa si doi ve
Un barbat din Marea Britanie, veteran al Razboiului din Golf, a recunoscut ca a ucis cu brutalitate patru membri ai familiei sale pentru ca "s-a enervat", relateaza presa britanica. David Bradley, de 41 de ani, si-a impuscat unchiul, matusa si doi verisori, de la distanta mica, cu un pistol de calibrul 7,65 milimetri, la care atasase si un amortizor. Sotii Peter si Josie Purcell, ambii in varsta de 70 de ani, si fiii lor Keith (44 de ani) si Glen (41 de ani) au fost impuscati in cap, in locuinta lor din orasul Newcastle upon Tyne din Anglia, in luna iulie a anului trecut. Bradley a recunoscut ca a comis patru omucideri dupa ce doi psihiatri au decis ca fostul soldat nu era in toate facultatile mintale atunci cand a comis crimele. Acesta s-a declarat vinovat in dimineata in care trebuia sa inceapa procesul la Curtea Coroanei din Newcastle. Detectivii au spus ca masacrul s-a produs dupa ce Bradley "s-a enervat", a inceput sa sparga lucrurile prin casa si apoi s-a batut cu varul sau, Keith. Cercetarile au dus la concluzia ca Bradley si-a ucis familia in noaptea de 8 spre 9 iulie, in locuinta lor din Newcastle. Fostul soldat din Artileria Regala, care a luptat in primul razboi din Golf pentru Bosnia si Irlanda de Nord, i-a ucis pe unchiul Peter si pe varul Keith foarte repede si apoi i-a asteptat pe matusa Josie si pe varul Glen. Dupa ce a comis crimele, Bradley a ramas in casa. La ora 5.55, echipat cu un intreg arsenal de arme, inclusiv o bomba, o pusca, un pistol si munitie, barbatul s-a indreptat spre sectia locala de politie din Westgate Road si s-a predat, aratand foarte calm. Bradley a fost arestat imediat pentru crima. Intrebat de anchetatori ce simte dupa ce si-au ucis rudele, barbatul, calm, a declarat ca: "am fost dintotdeauna mai rece, un singuratic. Nu m-am gandit si nici nu ma gandesc la ceea ce am facut. Am crezut pur si simplu ca trebuia sa-i omor". Dupa primele consultatii, specialistii sunt de parere ca acesta ar fi putut ramane cu sechele de pe urma razboiului sau ca sufera de schizofrenie, exacerbata de consumul de cannabis, care i-a accelerat degradarea sanatatii mintale. Dupa ce a iesit din armata in 1995, Bradley le-a declarat medicilor ca de ani de zile a simtit nevoia sa ucida pe cineva, fiind foarte tensionat tot timpul. Cu doar doua luni inainte de tragedie, un psihiatru i-a prescris acestuia medicamente, iar Josie Purcell, matusa sa a incercat de mai multe ori sa obtina ajutor din partea Ministerelor Apararii si Sanatatii, insa fara folos. De cele mai multe ori, Bradley nu-si lua medicamentele sau nu se ducea la consultatii. Statea ore intregi in dormitorul sau fumand cannabis si curatandu-si armele. Acum, judecatorul a cerut o expertiza psihiatrica, iar fostul soldat asteapta procesul in inchisoare. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.