Actionarii companiei UCM Resita au aprobat inchiderea a trei unitati de productie si radierea lor de la Registrul Comertului, se arata intr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti. Totodata, actionarii au aprobat propunerea Cons
Actionarii companiei UCM Resita au aprobat inchiderea a trei unitati de productie si radierea lor de la Registrul Comertului, se arata intr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti. Totodata, actionarii au aprobat propunerea Consiliului de Administratie privind inchirierea celor trei unitati, respectiv Centrul de Productie Oxigen, Sectia Turnatorie si Sectia Forja Ebos, in conditii minime de pret al chiriei. Actionarul majoritar, societatea INET AG, care detinea 51% din titlurile companiei resitene, controleaza 96,38%, in urma majorarii de capital. In actionariat sunt incluse si SIF Banat-Crisana cu 1,17%, SIF Oltenia cu 1,09% si Asociatia Salariatilor PAS cu 0,7%. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului controleaza 0, 02% din capitalul social, iar Broadhurst Investment, 0,039% din capital.
Compania a incheiat anul 2005 cu un profit de 137,16 milioane de lei noi. UCM Resita este listata la categoria II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Titlurile societatii au fost tranzactionate in perioada iulie 1997-octombrie 2004. Compania resiteana a afisat, in trimestrul al treilea, o pierdere de 5,8 milioane lei (1,63 milioane euro), valoare apropiata de pierderea de 5,54 milioane lei, inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.
UCM Resita a obtinut, in trimestrul al treilea, o cifra de afaceri de 32,61 milioane lei (9,21 milioane euro), in crestere cu 28% fata de cele 25,33 milioane lei obtinute, in trimestrul III al anului 2005.
Pana in prezent societatea resiteana nu a anuntat rezultatele financiare din 2006. UCM Resita este intinsa pe o suprafata totala de 98 de hectare dintre care 68,7 hectare platforme industriale si 25,5 hectare cladiri si hale acoperite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.