Paginile de sex din revistele pentru femei variaza de la articole de psihologie si antropologie sexuala pina la exemple de obiecte care se pot lega de penis.

Sexul a fost intotdeauna unul dintre subiectele preferate de catre revistele pentru femei. Pentru ca vinde, pentru ca este mereu in actualitate si pentru ca toata lumea este preocupata de sex. Articole utilitare, comice, romantice, cinice, feministe sau proaste pur si simplu. Am facut o scurta monitorizare a gindurilor despre sex din revistele lucioase.

Sfaturi tinere si nelinistite

„Cosmopolitan" este de departe cea mai trasnita revista in materie de sfaturi sexuale, dar daca reusiti sa cadeti in extaz cu cele mai stupide trucuri posibile inseamna ca intr-adevar aveti un apetit sexual de invidiat. Cei care se plictisesc de moarte ar putea incerca trucul cu pensula inmuiata in ulei de corp cu care sa scrie sau sa deseneze lucruri pe corpul partenerului. Sau scoate-ti siragul de perle, inmoaie-l in lubrifiant, inlantuie-i penisul si maseaza-i „catargul impodobit". Si daca tot te apasa senzatia de plictiseala, aduna-ti toate elasticele de par, prinde-le unul linga altul in jurul penisului si desfa-le apoi cu limba.

Si daca placerea tot intirzie sa apara, lipeste-i un vibrator de obraz in timp ce se straduieste sa te satisfaca oral, apoi rasplateste-l bagindu-ti un deget in gura in timpul blowjob-ului... Pentru a spori intimitatea, cea mai buna solutie este sa va legati unul de altul cu o banda adeziva sau cu o sfoara. Si nu uita sa ai mereu la indemina o esarfa, o perie, o manusa de masaj si chiar o pila de unghii cu care sa-l mingii pe spate daca va aflati in pozitia misionarului.

Da-l pe spate de Valentin

Pudibonderia revistei „Unica" (sau al targetului ei) se reflecta inclusiv in felul in care sint „sigilate" paginile despre sex. Acestea sint prinse pe margini si trebuie sa le rupi, ca la loz in plic, pentru a afla ultimele picanterii trendy in materie de pozitii si de „soapte murdare" pe care le poti rosti in timp ce faci sex. Dupa tot acest teasing cu ruptul paginii afli cu stupoare ca cea mai buna metoda de innebunit un barbat este sa-l pui sa taie ceapa si sa prepare alaturi de tine mincarea, dupa care il rasplatesti un un numar de strip-tease à la Moulin Rouge (eventual printre aburii de la tocanita). Sau, de Ziua Indragostitilor, spune-i ca treci sa-l iei la cina (timp in care sucurile lui gastrice se vor pregati pentru minunata cina) si du-l undeva in afara orasului, la o camera rezervata in prealabil si, in loc de cina, serveste-l cu un „blowjob profesionist, asa cum ai vazut prin filmele XXX" (dupa care el va muri de placere si de foame). Daca nici una dintre variantele de mai sus nu vi se potriveste, „Unica" are solutia pentru dumneavoastra: cind iubitul vine de Sf. Valentin cu o floare, intreaba-l daca n-a avut bani de mai multe, trimite-l sa te astepte in dormitor si adormi cu cartea in mina in sufragerie sau, si mai bine, ia-ti un amant. Solutii pentru toate gusturile!

Conservatorismul atinge extrema in revista „Avantaje", dedicata unui public feminin mai virstnic si mai... casnic. Sexul nu e prezent explicit. Si acolo unde nu e sex abunda problemele in sanatate. Cititoarele si medicii invitati vorbesc mai mult despre organele in sine, decit despre impreunare: „Am o usturime in zona genitala, pe care am pus-o pe seama frigului", scrie ingrijorata o cititoare la posta redactiei. Ipocrizia merge mai departe: linga textele cumintele apar reclame care mai de care mai senzuale cu modele care se bat in lascivitate.

Retete care merg la sigur

Fascinant este felul in care poti umple pagini intregi de truisme cu aerul ca toata intelepciunea feminina s-a nascut in redactia in care lucrezi. Articole de genul „Cum sa devii fata care obtine tot ce vrea" („Glamour", februarie 2007) creeaza, prin titlu, niste iluzii care se spulbera inca din primele rinduri. Clisee de genul „fiecare dintre noi se pricepe la anumite lucruri mai bine decit ceilalti" nu vor duce pe nimeni pe drumul spre succes. Insa articolele despre sex au o componenta practica foarte solida. In numarul din februarie sint prezentate, fara dramatisme, pericolele sexului neprotejat si felul in care decurge o relatie normala intre medicul ginecolog si pacientele sale. Gasim informatii utile despre bolile cu transmitere sexuala (explicate fara sa-ti dea impresia ca le ai pe toate), despre analizele pe care trebuie sa le faca orice femeie regulat.

Protectie la mintea copiilor Este surprinzator felul in care revistele pentru femei isi subestimeaza constant cititoarele, considerindu-le incapabile sa-si aleaga un prezervativ sau anuntindu-le pe tonul ca le dau o stire de senzatie ca si barbatii pling. In numarul din decembrie al revistei „Bolero" este un articol intreg care explica femeilor, in functie de cite luminari au in casa si de culoarea pe care o prefera, care prezervativ i se potriveste cel mai bine. Este foarte utila aceasta campanie pro-prezervativ, avind in vedere ca targetul revistei este in mare parte alcatuit din adolescente, dar abordarea subiectului este la un nivel putin mai ridicat decit daca ai incerca sa convingi un copil sa manince vitamine doar pentru ca au forma de ursulet si nu pentru ca ii sint necesare.