Potrivit unui ordin al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, publicat in Monitorul Oficial (MO) pe 29 ianuarie 2007, companiile care isi desfasoara activitatea in zonele defavorizate si au beneficiat de ajutor de stat sub forma scutirii de la p
Potrivit unui ordin al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, publicat in Monitorul Oficial (MO) pe 29 ianuarie 2007, companiile care isi desfasoara activitatea in zonele defavorizate si au beneficiat de ajutor de stat sub forma scutirii de la plata impozitului pe profit trebuie sa depuna, pana maine, 1 februarie, la administratiile financiare, aceasta declaratie. Reprezentantii companiilor vizate considera ca acest termen este prea scurt. "Nu am apucat sa citesc ordinul in MO. Cred ca, totusi, termenul pentru intocmirea documentatiei este destul de scurt, ar fi trebuit cel putin patru, cinci zile", considera Amalia Enache, contabil sef la firma Flexografic. Situatiile centralizate pentru fiecare judet vor fi transmise, pana la 6 februarie, Directiei generale de ajutor de stat, practici neloiale si preturi reglementate, din cadrul Ministerului. Activitatile desfasurate de agentii economici in zonele defavorizate sunt in principal din sectorul industriei prelucratoare, confectii textile, fabricarea produselor de patiserie, constructii metalice, lucrari de constructii si instalatii, comert. Romania trebuie sa transmita Comisiei Europene, in termen de doua luni de la data aderarii, informatii privind ajutoarele de stat acordate companiilor care opereaza in zonele defavorizate. Firmele au beneficiat, in perioada 2003 - iunie 2006, de ajutoare de stat, sub forma scutirii la plata impozitului pe profit, de 208,8 milioane lei, si de fonduri nerambursabile de 4,4 milioane lei. (Gilda POPA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.