Angajatii din sectorul sanitar ar putea sa primeasca salarii marite cu cinci la suta chiar din luna ianuarie, potrivit ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, citat de BBC. Ministerul Muncii Solidaritatii Sociale si
Angajatii din sectorul sanitar ar putea sa primeasca salarii marite cu cinci la suta chiar din luna ianuarie, potrivit ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, citat de BBC. Ministerul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei a avizat favorabil proiectul de ordonanta privind majoritatea salariilor lucratoare din domeniul sanitar, care ar putea fi aprobat in sedinta de guvern de miercuri , a declarat ministrul Gheorghe Barbu. Avizul ar fi fost dat fara observatii, dupa unele modificari care au fost facute in baza discutiilor dintre cele doua ministere (MMSSF si Ministerul Sanatatii-n.r.), dar care nu sunt defavorabile salariatilor, a afirmat Ministerul Muncii. Potrivit oficialului MMSSF, angajatii din domeniul sanitar vor beneficia de o majorare a salariilor de 22 la suta, in trei etape, cinci la suta de la 1 ianuarie, doi la suta de la 1 aprilie si 14 la suta de la 1 octombrie. Reprezentantii Federatiei Sindicale Sanitas au anuntat luni cu greva generala, nemultumiti de faptul ca maririle de salarii si alte drepturi convenite la sfarsitul anului trecut cu guvernul nu au fost inca aprobate. Sindicalistii au afirmat ca Ministerul Muncii si cel al Finantelor ar fi refuzat sa isi dea avizul pentru acest proiect. Federatia Sanitas a luat act cu profunda nemultumire de refuzul Ministerului Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei precum si al Ministerului Finantelor Publice de a aviza proiectul ordonantei privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice, a declarat luni pentru Rompres, Marius Petcu, presedintele acestei stucturi sindicale si presedinte al CNSLR Fratia Acest proiect este rezultatul negocierilor Federatiei Sanitas cu Ministerul Sanatatii Publice timp de trei luni si a dus la suspendarea conflictului de munca din sanatate, imediat dupa organizarea grevei de avertisment de la sfarsitul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.