Aproape de marginile Europei continua marsul islamismului radical.

O stire care nu a razbatut pe ecranele noastre: zilele trecute, citeva zeci de evrei din Yemen, ultimii reprezentanti ai unei comunitati vechi de pe vremea regelui Solomon, au primit o scrisoare din partea sefului unor rebeli siiti. „Plecati, evreilor, inainte sa va sune ceasul!... Allah e mare!... Blestemati fie evreii, victorie Islamului!". Nu e genul de avertisment care sa fie ignorat, asa incit oamenii aceia si-au parasit casele si asteapta acum ca guvernul sa faca ceva. Printre atitea grozavii care se intimpla mereu, ar putea fi de inteles ca mass-media au ignorat necazurile citorva fermieri dintr-o provincie yemenita. Si totusi stirea e semnificativa, pentru ca marcheaza eliminarea, ajunsa in stadiul final, a unei mari comunitati evreiesti. In 1948, in tarile islamice existau peste un milion de evrei. Acum, numarul lor e sub o zecime. In tarile arabe, pulverizarea a fost si mai completa: doar 3 la suta din comunitate mai exista acum, in conditiile in care, in acest timp, statele arabe au cunoscut o explozie demografica. Cifrele reci arata amploarea fenomenului. Din cei peste 250.000 de evrei marocani, mai sint acum circa 5.000. Din 150.000 de evrei irakieni, sint mai putin de 100. In Afganistan erau 5.000 de evrei, iar in 2003 ramasese unul singur.

Distrugerea comunitatilor evreiesti e cheia de bolta a planului de expansiune a unui Islam totalitar si neindurator. Cind presedintele Iranului, Ahmadinejad, cheama la „stergerea Israelului de pe fata pamintului", unii aud aici doar elucubratiile unui lunatic. Daca ne uitam insa la scara globala, vedem un adevarat puzzle ale carui piese se asaza, incet-incet, pe pozitie. Din Nigeria si Sudan pina in Indonezia milioane de crestini sint persecutati sau convertiti cu forta la islam. Acestea sint, cum arata Samuel Huntington, „granitele insingerate ale Islamului", din Nigeria si Caucaz pina in India si Filipine.

Antisemitismul are traditii in lumea islamica, iar un verset din Coran avertizeaza: „Nu ii considerati pe evrei si pe crestini drept prietenii vostri!". Dar formele extreme din prezent au fost alimentate de regimurile si de ideologiile moderne. Holocaustul nazist a fost continuat, sub alte forme, de regimurile arabe radicale de dupa al Doilea Razboi Mondial. Conform unei marturisiri recente a lui Pacepa, cel mai inalt responsabil al serviciilor secrete din Est care a „defectat" in timpul Razboiului Rece, Moscova a decis, in 1972, sa intoarca lumea islamica impotriva Israelului si a Statelor Unite printr-o masiva operatiune denumita Sionistskiye Gosudarstva, la care a participat si DIE. Uniunea Sovietica a sprijinit astfel terorismul islamic, a format agenti de influenta si a alimentat propaganda antisemita. Astfel s-a format o retea a urii care ameninta acum ordinea democratiilor europene. Si pe care politicienii nostri, ocupati cu paruielile lor televizate, continua sa o ignore.