Avocatul Kincses Elod, aparatorul lui Barabas Erno, condamnat in urma evenimentelor petrecute in martie 1990, la Targu Mures, a declarat, ieri, ca presedintele Traian Basescu refuza sa-l gratieze pe inculpatul bolnav.
Avocatul a spus ca Instit
Avocatul Kincses Elod, aparatorul lui Barabas Erno, condamnat in urma evenimentelor petrecute in martie 1990, la Targu Mures, a declarat, ieri, ca presedintele Traian Basescu refuza sa-l gratieze pe inculpatul bolnav.
Avocatul a spus ca Institutia Prezidentiala nu a motivat refuzul. Aceasta era ultima cale prin care se putea obtine clementa pentru condamnat. Kincses a solicitat de doua ori presedintelui Basescu gratierea lui Barabas pe motiv ca acesta este bolnav de cancer. Fapta pentru care este condamnat se prescrie la sfarsitul acestui an. Barabas a fost condamnat in 1992 la zece ani de inchisoare pentru maltratarea lui Mihaila Cofariu (foto), in conflictul sangeros izbucnit in luna martie 1990, la Targu Mures. Imediat dupa incidente Barabas a fugit in Ungaria, unde a primit azil politic. Barabas nu a ispasit nicio zi din pedeapsa, situatie in care fapta se prescrie in 15 ani. El se va putea intoarce acasa la sfarsitul acestui an. Avocatul a declarat ca Barabas isi doreste foarte mult sa se intoarca in orasul natal inainte sa moara. Alaturi de el a mai fost condamnat si Csereznyez Pal, tot la zece ani de inchisoare, dar acesta a fost gratiat de presedintele Emil Constantinescu. In dosarul "martie 1990", au fost condamnate peste o suta de persoane, dar pedepsele au fost mult mai mici. Avocatul Kincses Elod a declarat, in repetate randuri, ca persoana maltrata nu ar fi fost Mihaila Cofariu, care este si acum handicapat. Scena a fost transmisa pe toate canalele tv din lume si a stat la baza condamnarii lui Barabas. S-a acreditat chiar ideea ca victima, Cofariu, ar fi fost batuta de romani, deoarece purta o haina verde, culoarea simbol a maghiarilor. Kincses a spus ca a trimis presedintelui declaratiile unor medici maghiari, care sustin ca romanul a fost batut inainte de a se filma. (NewsIn)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.