Apropierea fazelor finale din intrecerile interne ale baschetului masculin au starnit un adevarat razboi intre conducatorii principalelor forte, campionii de la CSU Ploiesti avertizand federatia de specialitate ca nu vor participa la turneul final al
Apropierea fazelor finale din intrecerile interne ale baschetului masculin au starnit un adevarat razboi intre conducatorii principalelor forte, campionii de la CSU Ploiesti avertizand federatia de specialitate ca nu vor participa la turneul final al competitiei KO daca nu se iau masuri impotriva "atacurilor" lansate de reprezentantii cluburilor adverse, Dinamo-Gealan si "U" Mobitelco Cluj. In replica, conducatorii rivalelor ataca dur, comandantul CS Dinamo, Marcel Popescu, spunand despre demersul campionilor ca "este un bocet de fata batrana", in vreme ce clujenii se intreaba retoric: "De ce fac apel cei din Ploiesti, care nu au nici o infrangere in campionat?"
La putin timp dupa meciul pierdut de Dinamo-Gealan in fata CSU Ploiesti, ros-albii au taxat arbitrajul, antrenorul Alexandru Vinereanu afirmand chiar ca "fluierasii sunt de-ai casei". Dupa aceste acuzatii, staff-ul campionilor a solicitat in scris FR Baschet sa ia masuri impotriva declaratiilor violente, in caz contrar urmand sa analizeze posibilitatea ca gruparea prahoveana sa nu participe la meciurile din turneul final al Cupei Romaniei.
Totodata, in finalul comunicatului intitulat "Apel la civilizatie" se precizeaza in mod ironic ca CSU Ploiesti nu este vinovata pentru politica de transferuri de la Dinamo sau pentru faptul ca "U" Mobitelco Cluj a cheltuit "sume exorbitante de bani pe criterii de prietenie si amicitie si nu pe criterii de performanta", fapte care au dus la lipsa rezultatelor celor doua formatii. Ieri, comandantul CS Dinamo, chestorul Marcel Popescu, a iesit din nou la atac si a spus ca avertismentul lansat de CSU Ploiesti este "ca un bocet de fata batrana". "Este o lipsa totala de respect fata de adversar. Este doar un bocet de fata batrana! Iar atacurile noastre sau ale altor cluburi nu sunt virulente, ci semnale de alarma normale atunci cand arbitrajul nu este corect. Nu sunt nici eu vreun amator. Pana la urma toate echipele pierd. Si Chelsea, si Barcelona sau Manchester. Infrangerea face parte din joc, dar poate CSU Ploiesti este mai valoroasa", a spus Marcel Popescu, adaugand ca nu contesta nici un moment valoarea gruparii din Ploiesti, ci maniera de arbitraj din meciul direct. La randul sau, presedintele clubului "U" Mobitelco Cluj, Valentin Nica, a calificat drept ciudat demersul celor din Ploiesti, in conditiile in care este singura echipa neinvinsa din sezonul regulat al Diviziei A. "Victoria si infrangerea fac parte din orice joc. De ce fac apel cei din Ploiesti, care nu au nici o infrangere in campionat? Noi am reclamat primii neregulile din Divizia A si am spus ca ne retragem din campionat, fara a avea vreo treaba cu ei, iar acum le spunem celor de la Ploiesti ca toti trebuie sa ne indreptam spre normalitate", a declarat Valentin Nica, adaugand ca doreste o noua intalnire intre presedintii de cluburi pentru a se gasi "calea spre a fi mai bine intregului baschet romanesc".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.