QVT Fund, actionarul semnificativ al Zentiva Bucuresti, a solicitat convocarea Adunarii Generale a Actionarilor pentru a supune la vot alegerea membrilor Consiliului de Administratie, prin vot cumulativ, transmite un comunicat remis Bursei de Valori
QVT Fund, actionarul semnificativ al Zentiva Bucuresti, a solicitat convocarea Adunarii Generale a Actionarilor pentru a supune la vot alegerea membrilor Consiliului de Administratie, prin vot cumulativ, transmite un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Fondul de investitii american QVT Fund detine circa 13% din actiunile producatorului farmaceutic Zentiva.
Fondul de investitii a solicitat, si in luna ianuarie a anului trecut, discutarea aplicarii metodei votului cumulativ pentru alegerea administratorilor. Conform Regulamentului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare 13/2004, membrii Consiliilor de Administratie ale societatilor prezente pe o piata reglementata pot fi alesi prin vot cumulativ. Prin aceasta varianta de numire a conducerii, fiecare actionar are dreptul sa acorde voturile cumulate uneia sau mai multor persoane propuse pentru a fi alese in CA. Voturile cumulate sunt calculate prin inmultirea voturilor detinute de catre fiecare actionar, potrivit cotei detinute la capitalul social, cu numarul administratorilor ce urmeaza sa formeze CA, transmite Mediafax. La finele anului trecut, presedintele Zentiva Bucuresti, Klaas Age Postema, si-a dat demisia, in conditiile in care mandatul sau expira la 31 decembrie, iar conducerea CA este asigurata, in calitate de presedinte si administrator provizoriu, de Alexander Cernak. Acesta se va afla la conducerea CA al producatorului de medicamente pana la prima adunare a actionarilor Zentiva Bucuresti din acest an. Producatorul farmaceutic a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut un profit net in scadere cu 42,3%, si a ajuns la 18,2 milioane lei. In aceasta perioada, cifra de afaceri a companiei a avansat cu 10,3% si a ajuns la 167 milioane lei. Cumulat cu vanzarile medicamentelor importate de la compania mama, vanzarile Zentiva in Romania au crescut in primele noua luni ale anului trecut de 11 ori comparativ cu intervalul similar din 2005, pana la 1,75 miliarde de coroane cehe (61,9 milioane euro). Cresterea vanzarilor a fost determinata, in principal, de achizitia companiei Sicomed, in toamna anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.