PRM a elaborat un proiect de lege prin care urmareste suspendarea aplicarii prevederilor din ordonanta DIICOT, a anuntat liderul deputatilor PRM, Lucian Bolcas. El a sustinut ca elaboarea unui proiect de lege prin care sa se suspende aplicarea preve
PRM a elaborat un proiect de lege prin care urmareste suspendarea aplicarii prevederilor din ordonanta DIICOT, a anuntat liderul deputatilor PRM, Lucian Bolcas. El a sustinut ca elaboarea unui proiect de lege prin care sa se suspende aplicarea prevederilor unei ordonante de urgenta este o premiera, dar ca este posibila din punct de vedere juridic. Astfel, Bolcas a depus deja la Camera Deputatilor un proiect de act normativ care stipuleaza ca aplicarea ordonantei DIICOT se suspenda pana la data finalizarii procedurilor parlamnetare printr-o lege care sa o amendeze. Motivul principal invocat de Bolcas a fost cel al stabilitatii si continuitatii reglementarilor in materie de procedura penala. "A pune in aplicare, imediat, prevederile acestei ordonante de urgenta este de natura a crea disfunctiuni in cadrul desfasurarii procedurilor penale, cu atat mai mult cu cat noi modificari la lege vor fi adoptate de Parlament", a explicat Bolcas. "Nu ne putem juca cu procedurile penale", a subliniat el, adaugand ca ordonanta DIICOT introduce proceduri "politienesti". El s-a exprimat critic, din nou, la adresa tendintei executivului de a impune "teroarea" asupra puterii legislative. Deputatul PRM a salutat decizia premierului de a pune ordonanta in dezbatere publica, dar a remarcat ca acest demers ar fi trebuit facut inaintea adoptarii ordonantei, nu dupa. Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, a afirmat, in urma cu o saptamana, ca Monica Macovei a introdus ordonanta pe ordinea de zi suplimentara a ultimei sedinte de Guvern din 2006, prezentand informatii incomplete despre prevederile ordonantei, astfel ca ministrii nu au stiut ce au adoptat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.