Primului elicopter IAR 330 PUMA NAVAL a fost prezentat, ieri, la sediul IAR in prezenta sefului Statului Major al Fortelor Navale, contraamiral Dorin Danila, si a sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, general-locotenent Gheorghe Catrina. Astfel
Primului elicopter IAR 330 PUMA NAVAL a fost prezentat, ieri, la sediul IAR in prezenta sefului Statului Major al Fortelor Navale, contraamiral Dorin Danila, si a sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, general-locotenent Gheorghe Catrina. Astfel a fost prezentat stadiul derularii programului de dotare cu acest tip de elicopter, realizat in premiera de industria aeronautica romaneasca si graficul de livrare a trei astfel de elicoptere Fortelor Navale. Dupa parcurgerea perioadei de probe de la Ghimbav, elicopterul naval va fi testat la bordul fregatelor, urmand sa fie certificat pentru executarea de misiuni de cautare, salvare, evacuare de raniti si supraveghere pe mare. Primii opt ofiteri, piloti pe aceste elicoptere ambarcate la bordul fregatelor, au inceput programul de pregatire in decembrie 2005. Acest program este structurat pe trei module si se desfasoara la scoala de Aplicatie a Fortelor Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Bobocu si in alte baze aeriene. Simultan, un numar de 18 maistri militari parcurg cursuri pentru exploatarea si intretinerea elicopterelor navalizate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.