Cum rezolvati problema cozilor formate la ghisee?
Cozile sunt si nu sunt, dar, intr-adevar, aceasta noua schimbare legislativa a aglomerat un pic Directia de taxe, insa noi incercam, prin cele trei sedii, sa diminuam din aceasta problema.
In caz de depasire a termenului, veti aplica amenzi?
Practic, legea prevede amenzi, dar, fiind o modificare legislativa foarte noua, iar multi n-au apucat, din diverse motive - am inteles ca sunt probleme si la firmele de leasing, sa le dea toate actele pe care trebuie sa le declare -, noi vom fi mai ingaduitori in prima parte a lunii februarie. Deci, nu vom fi asa de drastici chiar de la inceput.
Veti accepta declaratiile de impunere pana la jumatatea lunii februarie?
In principiu, vrem sa vedem cum decurg lucrurile... (vom fi ingaduitori - n. red.) poate chiar si intreaga luna februarie vom primi declaratii pentru persoane fizice, pentru ca sunt situatii la noi, in Sectorul 4, in care masinile deja in evidenta, dar pe firma de leasing ca proprietar, doar urmeaza un transfer de la firma de leasing la persoana fizica. Cand vom avea aceasta situatie completa, abia atunci vom fi un pic mai drastici, pentru cei care nu au venit, totusi, sa-si declare masina.
Cate masini aveti in evidenta?
Nu pot sa va spun, pentru ca la noi sunt amestecate (declaratiile - n. red.), cu casele si cu terenurile.
Ce mesaj transmiteti?
Mesajul nostru este, totusi, sa nu se grabeasca, sa nu intre in panica, pentru ca noi vom fi ingaduitori si dupa 31 ianuarie, pentru ca stim ca este o problema si cu firmele de leasing, si cu procurarea actelor, contractelor de leasing etc. Noi recomandam oamenilor sa nu se imbulzeasca, pentru ca vom avea ingaduinta cu oameni, avand in vedere modificarea legislativa recent aparuta, care observam ca, in practica creeaza probleme si pentru cei care trebuie sa declare.