Traian Basescu spune ca el nu ar trebui sa fie demis pe baza unor legi modificate in timpul mandatului sau.
Intrebat ce parere are despre procedura de suspendare a sa din functie, initiata de PSD, Traian Basescu a raspuns ca "in masura in car
Traian Basescu spune ca el nu ar trebui sa fie demis pe baza unor legi modificate in timpul mandatului sau.
Intrebat ce parere are despre procedura de suspendare a sa din functie, initiata de PSD, Traian Basescu a raspuns ca "in masura in care ea respecta Constitutia si legile in vigoare la inceputul mandatului, fara incercari de a aduce modificari legislatiei pentru a face procesul suspendarii facil - pentru ca rostul Legii referendumului este sa dea stabilitate functiei prezidentiale -, in masura in care se mentin in limitele decentei, este o actiune democratica".
Opozitia insa il contrazice. Deputatul PC Sergiu Andon a precizat insa ca legea se aplica din momentul pe care il stabileste legiuitorul si nu are legatura cu mandatul presedintelui. El a aratat ca seful statului poate fi intrebat daca a candidat la aceasta functie fiind sigur ca nimeni nu poate sa-l demita si poate face orice ii trece prin cap.
In plus, deputatul PRM Lucian Bolcas a anuntat ieri ca formatiunea sa a primit si discuta sesizarea PSD catre Curtea Constitutionala privind suspendarea presedintelui.
"Sunt si probe materiale, respectiv cele doua cereri semnate de sefii celor doua servicii de informatii, Radu Timofte si Gheorghe Fulga, care si-au prezentat demisia in fata presedintelui Romaniei, pe care domnul Traian Basescu le-a primit in calitate de presedinte al Romanei si le-a vizat cu apostila <> pe colt. Sunt acte care au fost trimise in copie Parlamentului, ori Traian Basescu nu avea dreptul sa primeasca aceste demisii sau sa-i demita pe acesti sefi de servicii, competent fiind numai Parlamentul", a spus Bolcas.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.