Un iesean sadea, fost mosier, om de afaceri, invartit sub toate guvernele si umflat din toate cascavalurile si bugetele tarii face ce face si ajunge drept in iad.
Acolo cum intra, se intalneste nas in nas, cu fostul sau fecior de casa Vasile Tumburus, trecut si el cu vremea in lumea dreptilor. Vasile, bucuros de intalnire il intreaba:
- Dar dumneata coane Jenica om cu stare si voinic ca un munte cu ce-ai gresit in fata Prea Bunului ca ai ajuns aici in locul acesta de amara ispasire a pacatelor? Ciocoiul fericit ca gaseste pe cineva care-l cunoaste si ii cunoaste trecutul, raspunse amarat:
- Hei, Vasile ma! Se vede treaba ca unde am tot furat in drepta si in stanga ca s'o multumesc pe Eufrosina, cucoana mea, ca sa-mi daruiasca odorul de baiat cu care m' a invrednicit Prea Bunul Dumnezeu!
- Apoi dupa un oftat lung:
- Dar tu Vasile, sluga credincioasa si supusa ce ai faptuit de ai ajuns si tu in locul acesta de grele suferinte pe care le indura numai omul pacatos?
- Se vede treaba boierule ca tot pentru ca am furat in dreapta si in stanga ca s' o multumesc si eu pe prea cinstita si de bun neam, Eufrosina, cucoana d-tale, ca sa-ti daruiasca odorul de baiat cu care te-a invrednicit Dumnezeu...
ZIUA, 31 ianuarie 1939