O companie spaniola va proiecta si construi un nou pod peste Dunare intre Vidin si Calafat. Bulgaria a semnat, ieri, la Sofia, un contract in acest sens cu compania spaniola Fomento de Construcciones y Contratas SA, care a castigat licitatia pentru i
O companie spaniola va proiecta si construi un nou pod peste Dunare intre Vidin si Calafat. Bulgaria a semnat, ieri, la Sofia, un contract in acest sens cu compania spaniola Fomento de Construcciones y Contratas SA, care a castigat licitatia pentru indelung asteptata constructie, cu o oferta de 116 milioane de euro. Un alt contract, pentru supervizarea proiectului, a fost semnat cu firma franceza Ingerop, informeaza AP si Novinite. Podul in lungime de doi kilometri (1,3 mile) care va lega portul bulgar la Dunare, Vidin, cu orasul romanesc Calafat, printr-o sosea si o cale ferata, este un element cheie pe traseul coridorului de transport european de la Dresda, din Germania, pana la Istanbul, in Turcia. Proiectul, in valoare de 236 milioane de euro, va fi finantat din fonduri PHARE si ISPA ale Uniunii Europene, si prin contributia Bancii Europene de Investitii, Bulgariei, Germaniei, Frantei. Bulgaria si Romania au semnat, in anul 2000, un acord pentru construirea podului intre Vidin-Calafat, dar diferite obstacole birocratice au amanat realizarea proiectului, comenteaza Novinite.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.