Deputatul Nati Meir trage de timp in procesul „contracte pentru Israel", cerind instantei aminarea din lipsa de aparare.

La prima infatisare in procesul in care este acuzat ca a inselat 129 de persoane care doreau sa munceasca in Israel, Nati Meir nu s-a prezentat, dar a solicitat, prin-tr-o cerere, termen sa-si angajeze avocat. „Nu am fost la proces pentru ca nu am gasit aparator. Cam 15 avocati s-au oferit sa ma reprezinte, dar stiu ca vor asta pentru publicitate", a spus Meir. El este cercetat, din 2005, dupa ce 129 de persoane l-au reclamat pentru ca ar fi fost inselate la incheierea si executarea contractelor de mediere intocmite cu SC Orwalsam Trading SRL, firma la care acesta era asociat unic. Potrivit rechizitoriului, prejudiciul a fost estimat la 300 de milioane de lei vechi.

Profil de victima

Vasile Nicula din Blaj, judetul Alba, spune ca are actele casei la Nati Meir. A garantat cu ele ca nu va parasi locul de munca. „In 1998, am semnat actul in prezenta lui Meir, caruia i-am dat comision 700 de dolari, pentru care am primit chitanta doar pentru 200. Salariul din acte era de 1.000 de dolari pe luna, iar cazarea si transportul gratuite". In Israel nu i s-au dat banii promisi si, dupa cinci luni de la angajare, s-a angajat in alta parte. El spune ca i-a cerut lui Meir actele casei, pe motiv ca nu s-a respectat contractul, iar acesta i-a spus: „Doar in schimbul a 1.000 de dolari".