Producatorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlau intentioneaza sa obtina in acest an o cifra de afaceri de 37,6 milioane de lei si un profit brut de 4,68 milioane de lei, se arata in bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs aprobat rece
Producatorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlau intentioneaza sa obtina in acest an o cifra de afaceri de 37,6 milioane de lei si un profit brut de 4,68 milioane de lei, se arata in bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs aprobat recent de actionariatul companiei. Intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, in primele noua luni ale anului 2006, compania a afisat un profit net de 3,9 milioane lei (1,12 milioane euro), in crestere cu 44% fata de perioada similara a anului anterior, cand profitul Mecanica Ceahlau a fost de 2,7 milioane lei.
Societatea a realizat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 23,36 milioane lei (6,59 milioane euro), in crestere cu 9,1% fata de perioada similara a lui 2005. In primele noua luni ale anului 2005, Mecanica a afisat o cifra de afaceri de 21,41 milioane lei.
Actionarii au mai aprobat necesarul de credite pe termen scurt la valoarea de 11 milioane lei si garantiile aferente pentru anul 2007, iar daca acestea sunt mai mari de 20% din activele imobilizate trebuie sa fie aprobate de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor.
Compania a planificat investitii in utilaje tehnologice necesare activitatii de productie si investitii de mediu. Finantarea obiectivelor investitionale se va face numai din surse proprii, au mai decis actionarii la intalnirea de saptamana trecuta. Compania este tranzactionata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti din luna februarie a anului 2006. Producatorul de masini unelte a fost listat initial la Bursa Electronica Rasdaq in perioada mai 1997 - februarie 1999. Mecanica Ceahlau a fost transferata la BVB in perioada februarie 1999 - iunie 2001. Ulterior, din cauza nerespectarii conditiilor impuse de BVB cu privire la valoarea capitalului social, compania a fost transferata din nou la Bursa Electronica Rasdaq, unde a fost prezenta in perioada martie 2002 - februarie 2006. Principalii actionari ai Mecanica Ceahlau sunt SIF Moldova, care detine 55,18% din titluri si SSIF Broker, cu o participatie de 15,82%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.