Actrita Marlene Dietrich era atat de saraca spre sfarsitul vietii, incat a acceptat sa-i cante unui fan la telefon de cinci ori pe saptamana, in schimbul unor sume de bani, informeaza presa britanica. Extraordinara poveste a unuia dintre sex-simbolur
Actrita Marlene Dietrich era atat de saraca spre sfarsitul vietii, incat a acceptat sa-i cante unui fan la telefon de cinci ori pe saptamana, in schimbul unor sume de bani, informeaza presa britanica. Extraordinara poveste a unuia dintre sex-simbolurile secolului al XX-lea este prezentata intr-o carte care va fi in curand lansata pe piata, "The Grand Surprise", o colectie de articole nepublicate pana acum scrise de Leo Lerman, un fost editor al revistei Vanity Fair si prieten al cantaretei. Lerman, care a murit in 1994, la doi ani dupa Dietrich, a scris ca unicul copil al starului, Maria Riva, i-a spus ca mama sa a acceptat sa faca lucruri "degradante" pentru a supravietui la sfarsitul anilor '80, pe cand traia la Paris. Dietrich si-a petrecut ultimii zece ani din viata stand in pat in apartamentul sau de pe Avenue Montaigne si aparand rareori in public. In schimb, scria foarte multe scrisori si vorbea mult la telefon. Conform lui Lerman, unul dintre corespondentii starului era un barbat din San Fernando Valley, California. "I-a spus ca o adora etc. Cand a vazut din antetele scrisorilor ca este medic, l-a sunat. Astfel a inceput un lung sir de schimburi telefonice in timpul carora a devenit din ce in ce mai prinsa de aceasta relatie", scrie Lerman. Dupa ce medicul i-a spus ca va veni la Paris pentru a o "salva", Dietrich a refuzat sa mai vorbeasca cu acesta mai multe saptamani. In momentul in care au reluat convorbirile, actrita a descoperit ca el era foarte deprimat si ca vizita un psihiatru de cinci ori pe saptamana. Medicul i-a spus ca platea pe fiecare sedinta 90 de dolari. Lerman mai scrie ca Dietrich i-a sugerat admiratorului sa-i dea ei acesti bani si, in schimb, ea sa-i cante la telefon de cinci ori pe saptamana. "I-a trimis un cec de 5.000 de dolari pe care l-a incasat", scrie fostul editor. Dietrich s-a tinut de cuvant si i-a cantat medicului melodii celebre precum "See What the Boys in the Back Room Will Have". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.