Presedintele UDMR, Marko Bela, considera drept "buna" decizia PD de a merge pe liste proprii in alegerile pentru Parlamentul European (PE). Liderul UDMR a apreciat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca atat PNL, cat si PD vor avea in acest fel posibi
Presedintele UDMR, Marko Bela, considera drept "buna" decizia PD de a merge pe liste proprii in alegerile pentru Parlamentul European (PE). Liderul UDMR a apreciat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca atat PNL, cat si PD vor avea in acest fel posibilitatea sa-si cunoasca sustinerea proprie in randul electoratului. "Multe dispute intre PNL si PD au fost cauzate de faptul ca nu-si cunosc, in mod separat, ponderea in randul cetatenilor. Prin participarea pe liste proprii, cele doua formatiuni vor putea cantari care este cu adevarat ponderea lor in ochii electoratului" - a aratat Marko Bela. El a spus ca decizia este una potrivita, cu atat mai mult cu cat PNL si PD apartin unor familii politice europene diferite. Desi a spus ca nu poate face prognoze cu privire la viitorul coalitiei de guvernamant, Marko Bela a evitat sa catalogheze situatia politica actuala drept una de "criza", afirmand ca din 2004 se avanseaza "din criza in criza".Totusi, Marko Bela a mentionat ca UDMR a acceptat, la sfarsitul anului 2004, sa participe la coalitia de guvernare pentru a se evita situatia coabitarii dintre un presedinte de o anumita culoare politica si un guvern de o alta. "Cred ca acum s-a ajuns insa la o situatie similara intre presedinte si premier, ceea ce nu este bine. Printr-o situatie conflictuala deviem atentia de la datoria pe care Romania o are in UE si riscam sa ne deterioram imaginea pe plan extern"- a fost de parere Marko Bela. Viitorul presedinte al UDMR va fi ales la congresul care va avea loc in zilele de 2 si 3 martie, la Arad, a anuntat, marti, liderul Uniunii, Marko Bela.Potrivit lui Marko Bela, pe ordinea de zi a lucrarilor congresului vor figura, printre altele, adoptarea modificarilor la statutul formatiunii si a programului politic. Marko Bela a informat ca propunerile de modificare sunt in faza de finalizare, la fel ca si programul electoral al UDMR pentru alegerile europene. Responsabil al campaniei electorale pentru PE a fost desemnat deputatul Kelemen Hunor, secondat de Kovacs Peter, vicepresedinte executiv al UDMR pentru probleme de tineret. "In campanie vom incerca sa ne sprijinim si sa dam o pondere importanta tinerei generatii", a aratat Marko Bela.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.