Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtar Donetk, a anuntat ieri ca se bucura pentru alegerea lui Mircea Sandu in Comitetul Executiv al UEFA, apreciind ca este o lovitura de imagine pentru fotbalul romanesc. "Nu m-a surprins alegerea lui, sa nu uitam ca
Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtar Donetk, a anuntat ieri ca se bucura pentru alegerea lui Mircea Sandu in Comitetul Executiv al UEFA, apreciind ca este o lovitura de imagine pentru fotbalul romanesc. "Nu m-a surprins alegerea lui, sa nu uitam ca atunci cand au fost alegerile de la FRF am fost printre primii care l-au sustinut pe Mircea Sandu, iar pentru asta am fost foarte criticat. Daca nu era ales, pierdeam un loc la UEFA, iar prestigiul se castiga pe parcursul anilor. In ierarhia UEFA conteaza foarte mult continuitatea in tara de origine. Noi vom castiga ca imagine fiind acolo. Nu ne va ajuta Mircea Sandu sa castigam meciurile sau sa facem sau sa ne facem niste relatii privilegiate, dar pozitia lui acolo va insemna foarte mult pentru cei care vor lua decizii in ceea ce priveste fotbalul nostru", a declarat Lucescu senior pentru TV Sport. Altfel, antrenorul lui Sahtar a revenit asupra aprecierilor negative pe care le-a facut despre meciul amical pe care Nationala il va sustine pe 7 februarie cu campioana mondiala en-titre, Italia, care s-ar afla intr-un declin evident fata de anul trecut. "Italia ramane campioana mondiala. Totusi, e o echipa in formare, multi jucatori au renuntat, la altii a renuntat antrenorul. E un meci de pregatire, iar Italia a avut destule rezultate nesatisfacatoare in toamna, dar este si unul de prestigiu, foarte important pentru noi", a concluzionat M. Lucescu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.