Likud, formatiune de dreapta, ar obtine 32 de mandate in Knesset, desi in prezent doar 12 membri ai acestui partid ocupa un loc in Parlament. In schimb, formatiunea Kadima, care in prezent detine 29 dintre cele 120 de mandate din Parlamentul israelia
Likud, formatiune de dreapta, ar obtine 32 de mandate in Knesset, desi in prezent doar 12 membri ai acestui partid ocupa un loc in Parlament. In schimb, formatiunea Kadima, care in prezent detine 29 dintre cele 120 de mandate din Parlamentul israelian, ar obtine, in cazul organizarii de alegeri anticipate, doar noua locuri in Knesset, potrivit sondajului publicat de cotidianul Yediot Aharonot.
Membrii Partidului Muncii, condus de Amir Peretz, formatiune parte a coalitiei conduse de Ehud Olmert, ar castiga noua locuri in Legislativ, potrivit sondajului, in timp ce, potrivit configuratiei actuale a Legislativului, ea detine 19 mandate.
Situatia partidului de extrema-dreapta, Israel Beietenu, care detine in prezent 11 mandate, nu s-ar modifica esential, acesta putand obtine 10 mandate in cazul organizarii de alegeri legislative anticipate. Sondajul a fost realizat de institutul Smith, pe un esantion reprezentativ de 500 de persoane si are o marja de eroare de 4,5 procente, transmite Mediafax.
Acordul din Gaza, incalcat rapid
Totodata, premierul israelian Ehud Olmert, a decis sa continue "politica de retinere" si sa nu reactioneze la atentatul din Eylat, unde un terorist sinucigas a provocat moartea a trei cetateni israelieni. In legatura cu atacul aviatiei israeliene in zona Karni, la frontiera dintre Gaza si Egipt, si distrugerea unui tunel prin care extremistii palestinieni introduceau armament in teritoriile palestiniene, un responsabil de la Ierusalim a declarat ca asemenea actiuni vor continua, desi Executivul politic a decis sa respecte, in continuare, acordul de incetare a focului in Gaza. Un acord de incetare a focului interpalestinian a fost incheiat ieri intre Fatah si Hamas, dar nu se uscase cerneala semnaturilor ca ciocnirile sangeroase au reinceput si un militant Hamas a fost ucis. Atmosfera unui iminent razboi civil persista pe ulita palestiniana. Motiv de ingrijorare si pentru politicienii israelieni care ar dori sa vada daca nu o victorie clara a Fatah-ului lui Abu Mazen, cel putin un guvern de uniune nationala care sa readuca linistea in teritoriile palestiniene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.