In dosarul „Arta Cultura" sunt inserate rapoarte de activitate in decursul unui an, in care sunt prezentate mai multe elemente esentiale, cum ar fi: numarul de informatori (grupati pe categorii sau prezentati generic), posibilitatile pe care le

In dosarul „Arta Cultura" sunt inserate rapoarte de activitate in decursul unui an, in care sunt prezentate mai multe elemente esentiale, cum ar fi: numarul de informatori (grupati pe categorii sau prezentati generic), posibilitatile pe care le au acesti informatori, numarul de dosare deschise si forma de urmarire, masurile care vor fi luate in continuare.

Vom prezenta aceste rapoarte pe judete, pentru a reiesi mai clar, prin comparatie, activitatea Securitatii.

Situatia retelei informative in anul 1984, IJ Valcea:

„In perioada 31.03.1983-31.03.1984 pe linia problemei activitatea dusmanoasa desfasurata de unele persoane din sectoarele Arta-cultura, s-au efectuat 4 recrutari, avand in prezent 29 surse, ce evidentiaza o crestere de 11,6% fata de perioada anterioara.

Din totalul de 29 surse, 8 au pregatire superioara, iar 3 au posibilitati informative in exterior si 5 interjudetene.

Dupa aparitia Programului de masuri, volumul si calitatea informatiilor a crescut, mai ales in ce priveste comportarea, relatiile si legaturile membrilor celor doua formatiuni artistice din judet, care au prezentat spectacole artistice in Franta si Grecia.

Cu aceasta ocazie, 7 surse au calatorit in strainatate, de la care s-au obtinut informatii importante, ele fiind inaintate la Directia I, pe masura obtinerii lor.

Am deschis in perioada mentionata 3 dosar de urmarire informativa si o persoana a fost luata in supraveghere informativa.

Un dosar de urmarire informativa a fost inchis prin recrutarea obiectivului. /.../

Inca nu dispunem de suficienta retea, mai ales in mediul artistilor populari, instrumentisti, profesionisti si alte categorii.

Avand in vedere ca dispunem in prezent de un cadru organizatoric bine stabilit, ca programul de masuri elaborat in problema este inca de stricta actualitate, munca pe acest profil se va imbunatati substantial."

Situatia retelei informative in anul 1984, IJ Calarasi:

„In perioada martie 1983-martie 1984 s-a efectuat recrutarea unui numar de 6 surse de informare (1 informator, 4 colaboratori si o gazda de intalniri).

In prezent, in problema sunt folosite 10 surse, dintre care 3 informatori, 4 colaboratori, 1 rezident si 2 case de intalniri).

Sporul real al retelei informative fata de perioada anterioara este de 15%.

Nu avem surse cu posibilitati de exterior.

Fata de perioada anterioara elaborarii Programului de masuri in problema, a crescut numarul si calitatea informatiilor obtinute.

Nu avem cazuri de surse care s-au deplasat in exterior.

Numarul elementelor supravegheate informativ in cadrul dosarului de problema a crescut cu 50% fata de perioada anterioara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.