Steven Edwards, 34 de ani, a intretinut raporturi sexuale cu una din adolescente chiar in locuinta sa, in absenta sotiei.
O alta eleva si-a pierdut virginitatea pe bancheta din spate a BMW-ului condus de tanarul profesor, iar cu alta
Steven Edwards, 34 de ani, a intretinut raporturi sexuale cu una din adolescente chiar in locuinta sa, in absenta sotiei.
O alta eleva si-a pierdut virginitatea pe bancheta din spate a BMW-ului condus de tanarul profesor, iar cu alta a intretinut cu regularitate raporturi sexuale in toaleta scolii.
In cadrul procesului, instanta a aflat ca Steven Edwards, din Fortyfoot, East Yorkshire, obisnuia sa dea elevilor sai adresa sa de e-mail, pentru "ajutor in efectuarea temelor", insa tot prin aceeasi adresa tinea legatura si cu elevele care intrau in vizorul lui. Profesorul a respins insa toate acuzatiile care i-au fost aduse. Faptele pentru care a fost adus in fata instantei s-au petrecut in perioada octombrie 2001 - octombrie 2004. Procuroarea Helen Hendry a declarat ca victimele erau din ani diferiti de studiu, sansele ca ele sa se intalneasca sau sa afle una de alta fiind relativ reduse.
Una dintre adolescente i-a devenit amanta dupa ce profesorul a invitat-o la o partida de pescuit, i-a dat sa bea si a culcat-o apoi pe bancheta din spate a masinii. Tot in masina lui Edwards s-a consumat si primul lor raport sexual. Parintii elevei au devenit suspiciosi dupa ce au gasit in buzunarul fetei un biletel in care acuzatul ii scria elevei sale "ne intalnim jos la 3 (dimineata, n. red)". Ulterior, tatal fetei a gasit in mobilul acesteia numarul profesorului si a descoperit ca jumatate din mesajele de pe celular si din calculator erau primite de la profesorul de biologie.
Helen Hendry a mai precizat ca mama tinerei l-a intrebat ulterior pe Edwards, in prezenta altor cadre didactice de la scoala respectiva, daca s-au sarutat si ca acesta a raspuns afirmativ. Considerand ca este mai bine pentru viitorul fiicei lor sa nu se adreseze Justitiei, parintii elevei au decis sa nu intreprinda nimic impotriva profesorului, ci doar sa-si mute copilul la o clasa la care acesta nu preda. Gestul parintilor a fost insa unul total neinspirat pentru ca, dupa numai doua luni de zile, profesorul si eleva au inceput o legatura amoroasa in toata regula. Eleva a fost dezvirginata pe bancheta din spate a masinii profesorului. Steven Edwards a reusit sa o determine pe tanara sa nu vorbeasca despre relatia cu el convingand-o de sinceritatea sentimentelor lui si spunandu-i ca este pe cale sa-si paraseasca nevasta. Adevarul a iesit insa la iveala dupa ce tanara si-a dat seama ca "este folosita".
Investigatiile ulterioare au scos la lumina faptul ca alte trei adolescente fusesera seduse de catre profesorul de biologie. Una dintre acestea avea numai 14 ani in momentul in care a inceput relatia cu Edwards. Multe din actele sexuale ale celor doi (10-15, dupa spusele fetei) s-au consumat cel mai adesea in toaleta scolii. Celei de-a treia dintre victime, Edwards i s-a plans ca dupa nasterea fiicei lor sotia sa a refuzat sa mai faca sex cu el. Aceasta relatie a durat doi ani si jumatate, timp in care tanara era chemata adesea, in absenta sotiei, la locuinta profesorului. Adolescenta a povestit ca era indragostita pana peste cap de profesor si ca nu a mai dorit sa se intoarca la scoala din momentul in care acesta a inceput s-o ignore.
Cea de-a patra victima nu a fost eleva lui Edwards. Cei doi s-au cunoscut pe chat si au decis sa se intalneasca intr-un parc din zona. Tatal tinerei a aflat despre "nepotrivita" relatie si s-a plans organelor abilitate. Fiica sa a refuzat insa sa colaboreze cu anchetatorii. Procuroarea Helen Hendry a reusit, anul trecut, sa aduca in fata instantei si sa demonstreze vinovatia unui alt cadru didactic, in varsta de 54 de ani, care sedusese o eleva de 15 ani. Profesorul a fost condamnat la patru ani de inchisoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.