Desi tendinta pe termen lung a monedei nationale este de a se aprecia in fata celorlalte valute, totusi, pe termen scurt, miscarile cursului de schimb pot fi atat in ambele sensuri, cat si de o amploare ridicata. Asta pentru ca evolutiile din piata v
Desi tendinta pe termen lung a monedei nationale este de a se aprecia in fata celorlalte valute, totusi, pe termen scurt, miscarile cursului de schimb pot fi atat in ambele sensuri, cat si de o amploare ridicata. Asta pentru ca evolutiile din piata valutara se bazeaza, in principal, pe fluxurile de capital speculativ si mai putin pe cele generate de operatiunile de comert exterior. Iar fondurile straine ce urmaresc castigul pe termen scurt sunt atrase, pe de o parte, de nivelul dobanzilor la termen oferite de bancile comerciale, iar, pe de alta parte, incearca sa profite de tendinta de scadere a cursului de schimb. Adica un castig dublu. Numai ca, in momentul in care investitorii straini considera ca au obtinut profitul dorit, isi retrag capitalurile din piata romaneasca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.