Cu trei zile inainte de vacanta intersemestriala, prescolarilor si elevilor din clasele I-VIII li se efectueaza un sumar control medical la intrarea in salile de curs, pentru a se constata daca nu prezinta simptome de gripa. Marian Banu, inspectorul
Cu trei zile inainte de vacanta intersemestriala, prescolarilor si elevilor din clasele I-VIII li se efectueaza un sumar control medical la intrarea in salile de curs, pentru a se constata daca nu prezinta simptome de gripa. Marian Banu, inspectorul pentru probleme de imagine din cadrul Inspectoratului Scolar Bucuresti, ne-a declarat, ieri (inregistrare audio pe site), ca decizia apartine Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei si Cercetarii, pentru a se preintampina extinderea virozelor in scoli. "Este o masura profilactica, prin care incercam sa evitam extinderea focarului de viroze in randul elevilor. Aceasta masura are in vedere elevii cu varste mai mici. Scolarii cu cele mai mici simptome de boala vor fi trimisi acasa de echipele medicale, aceasta masura fiind luata in urma intensificarii raspandirii in randul copiilor a virozelor respiratorii", ne-a spus Banu.
Ministerul Educatiei a trimis inspectoratelor scolare judetene o adresa prin care a cerut ca elevii si parintii acestora sa fie informati asupra riscurilor virozei respiratorii si modalitatii de prevenire a bolii. Asa cum ati putut citi in cotidianul ZIUA, o fetita de 8 ani din Panciu a murit la spitalul din Focsani, in urma cu doua saptamani, din cauza unei bronsite netratate. In urma decesului elevei, conducerea scolii din Panciu a sesizat Autoritatea de Sanatate Publica Vrancea, care a decis efectuarea unei analize a starii de sanatate a tuturor elevilor, prilej cu care s-a descoperit ca 60 de elevi absentau de la ore, 40 dintre acestia din cauza virozelor respiratorii. Scolile din localitatile vrancene Panciu si Tifesti au intrat in carantina timp de trei zile, pentru dezinfectie. (M.S)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.