Fosta „gheata de aur“ a Craiovei Maxima, Rodion Camataru, in prezent consilier local PD la Primaria Craiova,e pe cale sa dea un tun imobiliar de zeci de mii de euro, preluand la un pret mult subevaluat un teren in centrul orasului. 
Fosta „gheata de aur“ a Craiovei Maxima, Rodion Camataru, in prezent consilier local PD la Primaria Craiova,e pe cale sa dea un tun imobiliar de zeci de mii de euro, preluand la un pret mult subevaluat un teren in centrul orasului.

Fosta “gheata de aur” a Craiovei Maxima, Rodion Camataru, in prezent consilier local si apropiat al lui Teodor Radu (PD) - cel care isi pune semnatura pe toate afacerile din Comisia de negocieri a Consiliului Local -, este pe cale sa dea un tun imobiliar, pagubind Primaria Craiova cu peste 65.000 de euro. Fostul fotbalist al Universitatii Craiova, Rodion Camataru, a facut mai multe afaceri in Banie, insa acum este pe cale sa incheie una dintre cele mai bune tranzactii imobiliare din ultimii ani. Si asta pentru ca este consilier local si are la indemana voturile colegilor si nu numai.

Prin bunavointa prietenului sau, Teodor Radu, Camataru (si el consilier PD) a semnat un proces-verbal de negociere prin care se propune Consiliului Local vanzarea catre firma SC Camataru Comtrans S RL a unui teren de 285 mp din centrul Craiovei, pe care este ridicata cladirea Bancii Romanesti. Totul, la un pret mult subevaluat. Tot ce-a mai ramas de „aranjat“ acum este un vot favorabil in plenul Consiliului Local.

Cu toate ca expertii imobiliari evalueaza terenul din centrul orasului la aproape 1.000 euro/mp, „negocierea“ s-a parafat pentru o suma simbolica: 300 euro/mp. Este greu de spus care ar fi ratiunea pentru care municipalitatea craioveana ar fi de acord sa iasa in pierdere cu o suma atat de mare. Practic, Camataru se afla intr-o situatie duplicitara, de incompatibilitate: incheie o afacere buna, pagubind Consiliul Local din care face parte. Ramane de vazut daca va ridica si mana sa-si aprobe vanzarea...

Camataru se vrea proprietar deplin
Dupa ce Consiliul Local (CL) Craiova concesionase deja 285 mp din spatiul pe care este construita Banca Romaneasca, in centrul orasului, catre firma consilierului Camataru, iar acesta cumparase restul de 150 mp, fostul fotbalist doreste sa fie proprietar deplin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.