Senatorii din Comisia economica au avizat favorabil, marti, proiectul de lege al PC, potrivit caruia companiile care inregistreaza profit anual de peste 100.000 de euro vor plati o taxa de solidaritate de 1% catre pensionarii al caror venit este mai
Senatorii din Comisia economica au avizat favorabil, marti, proiectul de lege al PC, potrivit caruia companiile care inregistreaza profit anual de peste 100.000 de euro vor plati o taxa de solidaritate de 1% catre pensionarii al caror venit este mai mic decat salariul minim pe economie.
Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat in fata Comisiei ca initiativa legislativa se adreseaza numai companiilor care inregistreaza un profit anual mai mare de 100.000 de euro, sumele rezultate din aceasta taxa urmand a fi utilizate pentru cresterea cuantumului tuturor pensiilor mai mici decat salariul minim pe economie.
Liderul conservator a criticat avizul negativ dat de Guvern pentru acest proiect de lege. "De cand se amesteca Guvernul in relatia dintre categoria avuta si cea saraca?", a afirmat Voiculescu, adaugand ca initiativa nu afecteaza bugetul de stat si nu solicita niciun efort financiar din partea Executivului. In plus, Dan Voiculescu a anuntat ca va sesiza institutiile europene cu privire la refuzul Guvernului de a sustine o lege care ajuta categoria defavorizata a pensionarilor. Presedintele PC a tinut sa precizeze ca, prin introducerea cuantumului cifrei de afaceri a companiilor la peste 100.000 de euro, s-a dorit exceptarea de la plata acestei taxe a IMM, care "nu sunt suficient de puternice pentru a-i ajuta pe altii".
Voiculescu a aratat ca legea vizeaza "marile banci din Romania, marile companii transnationale, precum si grupurile romanesti puternice, care au profit de zeci si sute de milioane de euro pe an".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.