CNSAS a acceptat in sedinta de marti contestatia depusa de deputatul PNL Liviu Campanu, decizand la a doua "judecata" a cazului ca acesta nu a facut politie politica, au declarat pentru NewsIn, surse din institutie. Conform surselor din CNSAS, reanal
CNSAS a acceptat in sedinta de marti contestatia depusa de deputatul PNL Liviu Campanu, decizand la a doua "judecata" a cazului ca acesta nu a facut politie politica, au declarat pentru NewsIn, surse din institutie. Conform surselor din CNSAS, reanalizarea cazului Campanu nu a produs dispute printre membrii Colegiului, majoritatea acceptand ca intemeiate argumentele avocatului liberalului, care a invocat, in apararea clientului sau, faptul ca nu sunt probe suficiente pentru a-l incrimina. Liviu Campanu a fost audiat de membrii Colegiului anul trecut de doua ori si a negat, de fiecare data, ca ar fi colaborat cu Securitatea. Despre dosarul studiat de CNSAS el a emis explicatia ca, probabil, un ofiter de Securitate zelos l-a intocmit, in speranta ca va semna, totusi, un angajament de colaborator cu politia politica comunista. Deputatul a admis ca Securitatea a incercat sa-l racoleze pentru a oferi informatii despre colegii sai straini studenti la Facultatea de Medicina din Iasi, insa, sustine el, a refuzat. Campan a declarat inca de la prima prezenta la CNSAS ca angajamentul ce apare in dosar nu a fost semnat de el si ca datele din acesta nu corespund realitatii, fiind datat in ianuarie 1989, desi el a avut primele contacte cu Securitatea in septembrie.

Ivanciuc, Braia si Chirieac mai asteapta
Colegiul CNSAS a amanat pentru joi o decizie in cazul celor trei ziaristi: Doru Braia (National TV), Cornel Ivanciuc (fost sef de sectie la Academia Catavencu) si Bogdan Chirieac (Gandul), iar vicepresedintele CES, Florian Costache a fost invitat la audieri, conform unor surse din institutie. Toti trei ziaristi au angajamente cu Securitatea, iar Ivanciuc are si note informative, au declarat pentru NewsIn surse din institutie. Braia si Ivanciuc au fost audiati anul trecut, iar Bogdan Chirieac, ar fi refuzat sa se prezinte la audieri saptamana aceasta, desi a fost invitat de cel putin doua ori. Conform unor membri ai Colegiului, decizia in cazul celor trei a fost amanata marti, din cauza ordinii de zi incarcate a sedintei. Aceleasi surse au precizat ca majoritatea membrilor Colegiului, care discuta de cateva saptamani aceste cazuri, intentioneaza sa voteze pentru verdict de politie politica in cazul celor trei. (NewsIn)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.