Deputatii din comisiile juridica si de aparare au amanat ieri discutarea proiectului de lege adoptat de Senat prin care parlamentarii vor avea acces la informatii clasificate fara sa mai fie verificati si certificati de ORNISS, informeaza Newsin. Ur
Deputatii din comisiile juridica si de aparare au amanat ieri discutarea proiectului de lege adoptat de Senat prin care parlamentarii vor avea acces la informatii clasificate fara sa mai fie verificati si certificati de ORNISS, informeaza Newsin. Urmeaza ca subiectul sa fie abordat peste o saptamana, dupa inceperea sesiunii ordinare a Parlamentului. Senatul a adoptat la sfarsitul lunii noiembrie, cu majoritate de voturi si impotriva uzantelor, un amendament formulat in plen de liberalul Norica Nicolai, conform caruia sa fie exclusi demnitarii - presedinte, premier, ministri, deputati si senatori - de la verificarile efectuate de ORNISS, obligatorii in cazul in care se cere acces la informatii clasificate. In schimb, institutiile din care fac parte demnitarii vor fi nevoite sa-si reglementeze propriile proceduri interne, abilitate de ORNISS, pentru verificarea acestora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.