Indicii bursieri europeni din domeniul energiei si mineritului, cei mai slabi performeri ai acestui an, au inregistrat o noua scadere in cursul zilei de ieri, pe fondul declinului consemnat de pretul metalelor si petrolului, care a alimentat ingrijor
Indicii bursieri europeni din domeniul energiei si mineritului, cei mai slabi performeri ai acestui an, au inregistrat o noua scadere in cursul zilei de ieri, pe fondul declinului consemnat de pretul metalelor si petrolului, care a alimentat ingrijorarile legate de o posibila reducere a castigurilor BHP Billiton si Statoil ASA, scrie Bloomberg. Totusi, actiunile companiilor media ITV si Vivendi s-au apreciat, dupa ce, intr-un raport, PricewaterhouseCoopers a aratat ca in industria de profil ar putea avea loc 175 de fuziuni si achizitii in 2007. Indicele Dow Jones Stoxx 600 Index a pierdut 0,1%, ajungand la valoarea de 372,82 de puncte la ora 10.36 a.m., in Londra. Indicele Stoxx 50 s-a depreciat cu 0,1 procente, o scadere similara a inregistrat si indicele Euro Stoxx 50. Indicii bursieri nationali au intrat pe o panta descendenta in 12 din cele 18 piete din statele Europei Occidentale. Indicele britanic FTSE 100 a pierdut 0,3%, iar cel francez CAC 40 a scazut cu 0,1%. Valoarea indicelui german DAX a ramas neschimbata. Cotatia titlurilor BHP, cea mai mare companie miniera de pe glob, a scazut cu un procent, la 930,5 pence.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.