Cumpararea de valute est-europene a devenit o moda in Anglia, titreaza The Sun. Achizitionarea de lei sau leva a crescut in ultimele doua luni cu mai mult de 200%. Fenomenul este provocat de orientarea turistilor din Regat catre vacante ieftine in ta
Cumpararea de valute est-europene a devenit o moda in Anglia, titreaza The Sun. Achizitionarea de lei sau leva a crescut in ultimele doua luni cu mai mult de 200%. Fenomenul este provocat de orientarea turistilor din Regat catre vacante ieftine in tarile Europei de Sud-Est. Britanicii se reorienteaza catre noi destinatii turistice, precum Romania, Bulgaria, Slovenia si Slovacia, intrucat cotatia ridicata a lirei sterline fata de valutele acestor tari si preturile mai mici decat in tarile consacrate ca atractii turistice asigura un concediu mai ieftin. Cererea pentru leul romanesc, leva bulgara, tolarul sloven si koruna slovaca a crescut puternic in ultimele trei saptamani, evolutie care arata ca schiorii britanici se reorienteaza catre noi destinatii, in defavoarea Frantei, Italiei si Statelor Unite, potrivit The Sun.
Datele publicate de firma Travelex, specializata in domeniul valutar, arata ca actualele rate de schimb si cotatia ridicata a lirei sterline in raport cu monedele utilizate in Romania, Bulgaria, Slovenia si Slovacia ar putea avea ca efect reducerea cheltuielilor unui cuplu de schiori britanici, in medie, cu 546 lire sterline in cazul unui sejur de o saptamana. Costurile asociate unei saptamani de schi in statiunea bulgara Bansko se ridica la 1.065 de lire sterline pentru doua persoane, in timp ce suma pe care cuplul ar trebui sa o aloce unei vacante similare, petrecuta insa in statiunea Klosters din Elvetia, ar urca la 2.067 de lire sterline, se arata in studiul Travelex. Unul dintre factorii care stau la baza acestei diferente de pret este rata de schimb a lirei sterline in raport cu valutele utilizate la fiecare destinatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.