Jurnalistul Bogdan Chirieac, redactor-sef la ziarul „Gandul", a recunoscut ieri ca a dat note la Securitate, insa sustine ca a semnat cu numele real.

Doru Braia, Cornel Ivanciuc si Bogdan Chirieac vor fi, probabil, primii ziaristi asupra carora se va pronunta CNSAS. Cazurile lor au fost indelung discutate de membrii Colegiului, insa verdictele au fost aminate, cerindu-se noi verificari in arhivele serviciilor secrete pentru probe suplimentare. Bogdan Chirieac (foto), redactor-sef la „Gandul", a vorbit ieri in premiera despre acest subiect. El sustine ca singura tangenta cu Securitatea o constituie rapoartele intocmite dupa fiecare excursie in care, ca ghid la ONT, insotea turisti straini. „Aceste documente erau semnate cu numele meu real si erau cam la fel cu cele pe care actualul sef de stat era obligat sa le redacteze dupa fiecare calatorie", a declarat Chirieac pentru Mediafax. El a precizat ca „este exclus" sa fi semnat vreun angajament de colaborare, asa cum sustin surse din CNSAS, atribuindu-i numele conspirativ „Barbulescu".

„Desi nu ma pot pronunta «in abstracto», decizia pe care o va emite CNSAS nu ne va lasa insa indiferenti", a spus C.T. Po-pescu, director la ziarul „Gandul".

Deciziile privindu-i pe jurnalisti au fost aminate pentru a discuta contestatia ca a facut politie politica depusa de deputatul PNL Liviu Cimpanu si care i-a fost admisa.