Presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, a declarat, ieri, dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, ca Romania nu este singura tara cu dezbateri politice democratice si ca ceea ce se intampla la Bucuresti reprezinta "turbulente normale in
Presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, a declarat, ieri, dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, ca Romania nu este singura tara cu dezbateri politice democratice si ca ceea ce se intampla la Bucuresti reprezinta "turbulente normale intr-o democratie".
El a precizat ca in prezent raporturile CE cu autoritatile romane sunt "in normalitate" si ca nu se observa, din acest punct de vedere, nicio problema.
Barroso a mentionat ca si in state vechi membre UE sunt situatii politice "pline de viata". "In unele state vechi UE, multe luni dupa alegeri nu s-au putut forma guverne", a spus Barroso. El a precizat ca tine de romani si de sistemul democratic ca Romania sa-si respecte obligatiile legate de statutul de membru UE.
"Nu vreau sa stabilesc nicio legatura intre situatia curenta politica din Romania si obligatiile Romaniei legate de statutul de membru UE. Depinde de romani si de sistemul lor democratic sa-si rezolve problemele", a spus Barroso.
El a precizat ca negocierile de aderare purtate cu autoritatile romane au fost, in unele momente, foarte dure si ca in acele discutii Romania s-a angajat sa-si respecte obligatiile.
"Nu exista probleme politice la care un sistem democratic sa nu aiba raspuns. Romania ar trebui sa continue sa faca eforturi sa devina o tara pro-europeana, asa cum m-a asigurat presedintele Basescu", a mai spus presedintele CE.
El a mentionat ca Romania n-ar trebui sa fie blamata pentru disputele politice existente atata vreme cat situatii similare sunt prezente si in vechi state membre UE. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.