Postul de televiziune AXN are un statut incert in Romania, potrivit discutiei de ieri dintre reprezentantii canalului si Consiliul National al Audiovizualului. Presedintele CNA, Ralu Filip, a atras atentia ca postul intrerupe programele cu publicitat
Postul de televiziune AXN are un statut incert in Romania, potrivit discutiei de ieri dintre reprezentantii canalului si Consiliul National al Audiovizualului. Presedintele CNA, Ralu Filip, a atras atentia ca postul intrerupe programele cu publicitate la intervale mai mici de 45, respectiv 20 de minute, cit este prevazut in lege. O alta problema este statutul de pay-tv al canalului (pentru receptionarea caruia se plateste separat). In cazul in care AXN este pay-tv, atunci el nu ar trebui sa difuzeze deloc publicitate, a spus Filip, adaugind ca postul cumpara filmele sub umbrela pay-tv, adica la un pret mai mic, dar le difuzeaza in pachetul de baza, la fel ca posturile obisnuite, cum ar fi Antena 1 sau TVR 1, care le achizitioneaza insa la un pret mai ridicat. Stephen White, directorul general al AXN pentru Europa Centrala, a explicat ca, desi este un serviciu pay- tv, in Romania AXN este inclus in pachetul de baza al operatorilor de cablu (publicul nu plateste in plus pentru acest canal). Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, a declarat ca singurul program pay-tv din Romania este HBO, dar faptul ca pentru AXN cablistii trebuie sa plateasca nu afecteaza publicul, la fel cum se intimpla si pentru Eurosport.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.