Gigantul Microsoft a adus pe piata, ieri, sistemul de operare pe calculator Windows Vista, in magazinele din 70 de tari, produs prin care compania urmareste sa administreze mai bine explozia de media digitala si sa protejeze utilizatorii de pericolel
Gigantul Microsoft a adus pe piata, ieri, sistemul de operare pe calculator Windows Vista, in magazinele din 70 de tari, produs prin care compania urmareste sa administreze mai bine explozia de media digitala si sa protejeze utilizatorii de pericolele internetului, relateaza Reuters. Vista este primul sistem de operare complet nou pe care liderul pietei de software l-a scos in ultimii cinci ani. Compania a pregatit pentru lansare o vasta strategie de marketing, care a inclus reclame cu jucatorul de baschet Lebron James si aparitii ale cofondatorului Microsoft in diferite emisiuni. Microsoft a numit Vista cea mai importanta lansare a unui sistem propriu de operare de la aparitia Windows 95, cu peste zece ani in urma. Peste 95% din calculatoarele din lume folosesc Windows si mult asteptata noua versiune este prima lansare majora a unui nou sistem de operare Windows de la introducerea pe piata a XP, in 2001.
Produsul Microsoft va fi lansat oficial maine si la Bucuresti de Bill Gates, bossul de la Microsoft. Noile versiuni ale Windows si Office sunt extrem de importante pentru gigantul IT american, pentru ca, in versiunile lor actuale, cele doua produse genereaza 90% din castigurile companiei si peste doua treimi din vanzarile sale. Totodata, pentru prima data in istoria sa, Microsoft lanseaza atat Windows cat si Office in aceeasi zi. Seful de la Microsoftva va sta in Capitala doar trei ore si va participa, alaturi de presedintele Traian Basescu si premierul Tariceanu, la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic, eveniment care marcheaza zece ani de activitate a companiei americane in Romania.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.