Intrarea Romaniei in Alianta Nord-Atlantica, sarbatorita la vremea ei cu surle si trambite de mai tot poporul, incepe sa isi arate din ce in ce mai des si partea neplacuta. Zvonul ca aeroporturile si bazele militare romanesti vor fi folosite de trup
Intrarea Romaniei in Alianta Nord-Atlantica, sarbatorita la vremea ei cu surle si trambite de mai tot poporul, incepe sa isi arate din ce in ce mai des si partea neplacuta. Zvonul ca aeroporturile si bazele militare romanesti vor fi folosite de trupele americane pentru un iminent atac asupra Iranului prinde pe zi ce trece contur. Mai mult, se pare ca americanii, a caror venire o asteptau romanii de la prima invazie sovietica incoace, vor descinde la noi cu acest prilej in numar de cateva mii, incepand din aceasta primavara. O asemenea desfasurare de forte pe teritoriul Romaniei ne va transforma insa in tinta, atat pentru organizatiile teroriste din toata lumea, cat si pentru orice adversar al Statelor Unite.

Daca pana acum ceva vreme se putea spune ca tara noastra era intr-o stare de neutralitate cu lumea araba, cu care in trecut chiar a avut relatii apropiate, alianta cu NATO a schimbat datele problemei. Acest parteneriat ne-a pus in fata unor amenintari de tip asimetric si ne-a facut sa avem inamici pe care niciodata nu i-am luat in calcul. Desigur, intrarea in NATO, care a insemnat implicit si o intrare in gratiile Statelor Unite, a avut si va avea efecte benefice. S-a vorbit adesea despre lobby-ul pe care SUA l-ar putea face pe langa Banca Mondiala pentru ca Romania sa primeasca diferite facilitati de la aceasta institutie. Nici sprijinul pe linie militara pe care americanii l-au dat si il vor da tarii noastre nu este de ignorat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.