- In cartea aia groasa si neagra - Biblia - zice ca "Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea lui". Sper ca Ze Kalanga n-o sa ia in serios chestia asta.
- Stiti de ce s-a apucat Gigi Becali de credinta? Canci! Va spun eu ca sa va dumiresc: pentru ca a aflat pana si el ca in brosura aia babana de care aminteam mai sus zice ca "fericiti cei saraci cu duhul, pentru ca a lor va fi imparatia cerurilor". Omu' si-a dat seama ca indeplineste conditia de baza.
- Marele regret al lui George Copos e ca nu s-a nascut pe 29 februarie ca sa faca cinste, adica sa dea de baut, o data la patru ani.
- La mantuire nu se ajunge prin lucruri facute de mantuiala. Eu nu prea cred in chestia asta, dar asa mi s-a spus dupa ce mi s-a interzis sa mai antrenez.
- A dracu' limba mai avem si noi, romanii astia! Polisemantisme semantice si lingvistice ca in romana n-am intalnit nicaierea. De exemplu, zilele trecute am rememorat aprioric o intamplare veche de vreo trei decenii care mi-a revelat niste asocieri logice pe care nu le percepusem anterior prin introspectia mea mnemotehnica si endocrinologica. Asadar, incercam alaturi de Mopsu (nota traducatorului: Florea Dumitrache) sa iesim cat de cat decent dintr-un sanctuar al boemei neprecupetite. Atunci mi-am dat seama ca verbul a cobori e fabulos in felul sau, semnificand atat parcurgerea unui traseu dintre sus spre jos, cat si vomitarea simultana si concomitenta alaturi de altcineva. "A co-bori", v-ati prins, nu-i asa?
- Intreaga istorie a civilizatiei de la Socrates pana la Borcea demonstreaza ca adevarul este un truism oximoronic si paremiologic catre care nu trebui sa tinzi, ci de la care sa pornesti. Ma rog!
N.R. - "Victoria lui Platini este a latinitatii si a Estului Oriental!?!" (aceasta este strict autentica si a fost gazduita in paginile cotidianului "Sport total" de ieri. Fel de fel de oameni pe lumea asta!)