IMRG, organism care supervizeaza industria de vanzari pe internet, estimeaza ca mai mult de 20 de procente din populatia Marii Britanii are probleme cu citirea site-urilor, majoritatea din cauza tulburarilor de vedere sau dislexiei. IMRG recomanda ca
IMRG, organism care supervizeaza industria de vanzari pe internet, estimeaza ca mai mult de 20 de procente din populatia Marii Britanii are probleme cu citirea site-urilor, majoritatea din cauza tulburarilor de vedere sau dislexiei. IMRG recomanda ca retailerii online sa-i ajute pe clienti prin adaugarea, pe site, a unui program care permite transformarea textului scris in format audio.
Piata de cumparaturi pe internet din Marea Britanie este in continua crestere, potrivit Reuters. Numai in cele zece saptamani care au precedat Craciunul englezii au facut cumparaturi online de aproximativ 11,66 de miliarde de euro (7,66 miliarde de lire sterline), cu 53% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2005.
Un studiu comandat de Natiunile Unite in 2006 a evidentiat ca 97% dintre site-urile importante din lume nu asigura nici macar standardul minim de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati. Studiul, realizat de agentia de cercetare Nomensa, in 20 de tari, a cercetat cele mai importante site-uri din cinci domenii diferite, turism, comert cu amanuntul, banci, guvern si media.
Principala organizatie internationala responsabila cu standardele internetului, World Wide Web Consortium (W3C), a stabilit si standardele de accesibilitate pentru persoanele cu handicap. Printre acestea se numara: descrierile complete ale fotografiilor si elementelor grafice, folosirea unor culori care sa asigure un contrast puternic si redimensionarea paginii web dupa nevoile fiecarui utilizator.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.