Vint puternic, ninsoare viscolita si temperaturi de pina la minus 20 de grade Celsius, asta au anuntat meteorologii pentru urmatoarele doua zile.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare, potrivit careia de azi va ninge puternic si va viscoli in Maramures, Crisana, Banat, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei si zona montana. „Va fi vint puternic in toate regiunile tarii. Totodata, valorile termice vor scadea, in aceasta noapte, pina la minus 20 de grade Celsius, mai ales in zonele depresionare din nordul si centrul tarii", a declarat meteorologul de serviciu al ANM. In acelasi timp, cantitatile de apa vor depasi local 30 l/mp, iar in Carpatii Occidentali si Orientali izolat vor fi posibile cantitati de peste 50 l/mp.

Drumuri care trebuie ocolite

Ministerul Transporturilor avertizeaza soferii sa evite, in zilele urmatoare, drumurile din Maramures, Crisana, Transilvania si nordul Moldovei. In cazul in care deplasarile sint absolut necesare, Ministerul Transporturilor sfatuieste soferii sa-si echipeze corespunzator masinile. Cei care doresc sa afle care este starea drumurilor pot suna la numerele de telefon 021.9360, 021.318.66.10 sau 021.318.66.31.